Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKX’den 30 Ülke Kararı: Listeli Tüm Kripto Paralar İçin Bir Pariteyi Sonlandırıyor!

Popüler kripto para borsası OKX, Avrupa’daki müşterileri için Tether (USDT) hizmetlerini sonlandırma kararı aldı.

OKX, 30 ülkeyi kapsayan Avrupa Ekonomik Bölgesi’ndeki (AEA) USDT hizmetlerini sonlandırdı. Avrupa Birliği’nin (AB) kripto paralara yönelik kapsamlı yasa hazırlığının arifesinde atılan bu adım, düzenleyicilerle uyumlu ilerleme gayesinin bir parçası olarak yorumlandı.

14 Mart gününden itibaren AEA bölgesindeki kullanıcıların hizmetinden kaldırılan USDT ve USDT bağlantılı tüm işlem çiftleri borsa tarafından yapılan açıklamayla birlikte teyit edildi. Avrupalı kullanıcılar halihazırda OKX üzerinden Euro ve USD Coin (USDC) işlem çiftlerini kullanarak kripto para işlemlerini gerçekleştirebiliyor:

Bu kararı değerlendirdik ve mevcut USDT çiftlerini listeden çıkarmanın kullanıcı tabanımızın yalnızca küçük bir alt kümesini etkilediğini gördük. Daha da önemlisi, yakın zamanda çeşitli Euro itibari para çiftlerini ve Euro çiftlerini sunarak AEA’daki ürün teklifimizi genişlettik.

AB’nin kripto paralar için sunduğu kapsayıcı yasa olan MiCA’nın 30 Aralık 2024 tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!