Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Coinlerde Efsaneleşen İsmin Pump’ı Çabuk Söndü: Yüzde 70 Düşüş Var!

GameStop’tan sonra meme coin kahramanı olarak da görülen TheRoaringKitty’nin getirdiği yükseliş bu sefer kısa sürerek düşüşe yol açtı. 

TheRoaringKitty olarak bilinen Keith Gill’in 3 Haziran günü Reddit üzerinden 180 milyon dolarlık GameStop (GME) pozisyonunu paylaşması büyük yankı uyandırmıştı. Söz konusu yatırımcı manipülasyon iddiaları ile karşı karşıya gelmişti.

Keith Gill yıllar sonra piyasaya geldiğinde meme coinlerde de büyük hareket gözlemlenmişti. Ancak yatırımcının son paylaşımı, etkisinin azaldığını hissettirdi. Yatırımcı paylaşımı gerçekleştirdiğinde GME hissesi ile birlikte birçok meme coin’de yükseliş meydana gelmişti.

GME hissesindeki yükseliş sayesinde yatırımcı 80 milyon dolar daha kazanırken meme coinler adeta çakıldı.

CoinGecko verilerine 3 Haziran’da göre Toshi (TOSHI)Mog (MOG)Keycat (KEYCAT) ve Wen (WEN) son 24 saat içinde %37’ye varan oranlarda artış göstermişti. Özellikle ROAR ve KITTY isimli bağlantılı meme coinler sırasıyla %660 ve %476 yükseliş sergileyerek öne çıkmayı başarmıştı.

Meme coinlerde büyük düşüş

Roaring Kitty (KITTY) adlı meme coin, haber ile gelen yükseliş sonrası artışını sürdüremedi ve o seviyeden %69 düşüş yaşadı. ROAR isimli meme coin de benzer şekilde %67 geri çekilme gösterdi.

Öte yandan Solana ağında bulunan GME adlı meme coin, 2 defa yükseliş yaşadı ancak o da %45 düşüş gösterdi.

Toshi (TOSHI)Mog (MOG)Keycat (KEYCAT) ve Wen’de (WEN) de o kadar büyük olmasa da %12’ye varan düşüşler meydana geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!