Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Token Önce Dakikalar İçerisinde Yüzde 98 Düştü Sonra Sert Yükseldi!

Popüler meme tokenlar Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE) benzeri bir kripto para birimi olan Clifford Inu (CLIFF) fiyatının dakikalar içerisinde %98 düşüş yaşaması spekülasyonlara  neden oldu. Olayın aslı geliştirici ekibin paylaşımı ile ortaya çıktı ve meme token %140’a varan bir artış yaşadı.

Bir meme token olan CLIFF, TSİ dün akşam saatlerinde dakikalar içerisinde %98’lik düşüş yaşayarak adeta çakıldı. Kısa sürede gerçekleşen bu düşüş sosyal medyada spekülasyonlara neden oldu ve akıllara rug-pull ihtimalini getirdi. Birçok kullanıcı projenin dolandırıcılık amaçlı üretildiğini iddia etti. Ancak araştırmalar sonucunda olayın aslının tam olarak öyle olmadığı anlaşıldı.

Yaşanan düşüşün ardından projenin geliştirici ekibi tarafından 22 Kasım‘da Twitter üzerinden yapılan bir paylaşım ortaya çıktı. Gün yüzüne çıkan paylaşımda, mevcut projenin sonlandırılacağı ve “Red Token” adında yeni bir kripto para birimine geçiş yapılacağı dolayısıyla likidite sağlamak amacıyla tüm CLIFF’lerin satılacağının geliştiriciler tarafından bildirilmiş olduğu görüldü.

Tüm bu gelişmelerin ardından proje ekibi 21 Aralık tarihinde yeni bir paylaşım yaparak duyuruyu görmeyen ve zarar eden kullanıcıların zararlarını telafi etmek amacıyla ek 10 günlük bir süre tanınarak sürecin 1 Ocak‘a kadar uzatıldığını bildirdi ve bir form paylaştı. Formda yer alan kriterleri yerine getiren kullanıcılar yeni çıkarılacak token için bir airdrop‘a hak kazanacak.

Öte yandan CLIFF, yapılan son duyuru ile %140’a varan bir fiyat artışı yaşadı ancak bu yükseliş %98’lik büyük düşüşü telafi etmeye yetmedi. Meme token haberin kaleme alındığı sıralarda 0.00000004402 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!