Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kıdemli Analist Bitcoin İçin Kritik Tarihi Verdi: Boğanın Fitilini Bu Ateşleyecek!

Piyasanın kıdemli analist, Bobby Lee, kripto paraların geleceği ve daha önce dile getirdiği 100.000 dolarlık Bitcoin (BTC) tahmini hakkında açıklamalarda bulundu.

Bitcoin’i uzun yıllardır takip eden ve sık sık tahminleriyle öne çıkan analist Bobby Lee, CNBC’de katıldığı bir canlı yayında kripto paralar hakkında konuştu. Geçen ay yaşanan FTX iflasının ardından kripto paraların kesinlikle ayı piyasasında olduğunu düşünen Lee, bu sürecin döngünün bir parçası olduğunu dile getirdi:

2022 yılı içerisinde Bitcoin dahil olmak üzere kripto paralarda büyük düşüşler yaşandığını gördük. Fakat günün sonunda, Bitcoin değişmedi. Onun arzı halen daha sınırlı sayıda ve yatırımcıların ilgisi devam ediyor.

CNBC muhabiri tarafından yöneltilen “boğa sezonu ne zaman gelecek” sorusunu çekimser bir şekilde yanıtlayan Lee, 2023 içerisinde bir boğa sezonu beklemediğini ve bunun için muhtemelen en az 2 yıl daha gerektiğini belirterek 2025‘e işaret etti:

Bence gelecek yılda net bir şekilde ayı sezonu devam edecek. Boğanın geri gelmesi için muhtemelen 2 yıl beklememiz gerekiyor. Yine de ayı piyasasının nerede sonlanacağını ve dip noktasının hangi fiyatta gerçekleşeceğini söylemek zor.

Regülasyonların asıl odağının “kripto şirketleri ve borsaları” olması gerektiğini düşünen Lee, belirli kripto para birimleri üzerinde uygulanacak baskıların ve yasakların sektörü ileri götürmeyeceğini ifade etti. Tüketici korumasını artırmak ve kripto para piyasalarına olan güveni yeniden tesis etmek için regülasyonların gerekli olduğunu öne süren Lee’ye göre olası bir boğanın fitilini bu tür bir gelişme ateşleyecek.

Lee, kendisine daha önceden dile getirdiği 100.000 dolarlık tahmini sorulduğunda ise “Ne yazık ki 69.000 dolara ulaştıktan sonra boğa piyasası sona erdi ve şimdi bir kripto ayı piyasasının derinliklerindeyiz. Bu talihsiz bir durum ama döngüler böyle” ifadeleri ile yanıt verdi.

Lee, geçtiğimiz ekim ayında FOMO’dan kaynaklanan önemli bir ralli olacağını ve bunun Bitcoin’i yıl sonuna kadar 100.000 dolar sınırının üzerine çıkaracağını iddia etmişti. Lee buna benzer bir ifadeyi daha önce 2019 yılının sonunda da telaffuz etmişti.

Öte yandan Lee, 2018 yılının Ağustos ayında yaptığı bir paylaşımda önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Bitcoin’in 60 bin dolar bandına yükseleceğini öne sürmüş ve bu tahmininde haklı çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!