Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Memecoin Yatırımcılarının İşi Artık Daha Kolay: Yeni Endeks Açıldı

Global kripto para borsası BitMEX, memecoin yatırımcılarına kolaylık sağlayacak yeni bir endeks oluşturdu.

BitMEX, piyasa değeri bakımından en büyük 10 memecoin’in performansını takip eden MEMEMEXTUSDT Basket Index Perpetual Swap Contract adlı bir endeks oluşturdu.

BitMEX’in memecoin sepeti, en büyük 10 memecoin’in ortalama fiyatının ağırlıklı olarak alınmış halini yansıtıyor. USDT marjinli bir perpetual swap olan endeks, 25 kata kadar kaldıraç ile kullanılabiliyor.

Memecoin yatırımcıları için kolaylık

Borsanın endeksi, aylık olarak güncellenecek. Bu sayede sadece en büyük 10 memecoin takip ediliyor olacak.

BitMEX CEO’su Stephan Lutz, “MEMEMEXTUSDT perpetual swap’ı, kullanıcıların portföylerini en büyük memecoinler arasında kolaylıkla çeşitlendirmesini, bir yandan risklerini etkili bir şekilde yönetirken bir yandan piyasadaki en güncel trendlerden faydalanmalarını sağlıyor” dedi.

BitMEX’in açıklamasına göre bu yeni yatırım aracı, kullanıcılara S&P500’e benzer bir yatırım imkanı vererek memecoin yatırımcılarının işini kolaylaştırıyor.

Memecoin endeksi için ödül verilecek

Her bir MEMEMEXTUSDT sözleşmesi, 0,0001 MEMEXT’i temsil ediyor ve lot sayısı, 1.000 olarak belirlendi. Piyasa yapıcı ücreti -%0,015 olurken alıcı ücreti, %0,075 olarak açıklandı.

BitMEX, MEMEMEXTUSDT’nin açılışını kutlamak için bununla işlem yapan ve en çok başarıyı yakalayan kullanıcılar için 10 bin dolar değerinde ödül havuzu kurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!