Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna Yeni Bir ETF Başvurusu Yapıldı! Ama Bu Sefer Sadece Bitcoin İçin Değil

24 Temmuz tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, dijital varlık yönetim firması BitWise, kripto para birimleri için düzenlenmiş bir borsa yatırım fonu (etf, byf) çıkartabilmek adına ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) başvuruda bulundu.

Bitwise HOLD 10 Kripto Para Endeksi içerisinde 10 kripto para birimi olacak ve bunlar Kasım ayında kurulmuş olan Bitwise HOLD 10 Özel Endeks Fonunu izleyecek. Yapılan basın açıklamasına göre HOLD 10 endeksi mevcut kripto para piyasasının toplam piyasa hacminin %80’ine yakın bir miktarı kapsıyor.

Borsa yatırım fonları (BYF), bir endeksi baz alan, baz aldığı endeksin performansını yatırımcılara yansıtmayı amaçlayan ve payları borsada işlem gören yatırım fonlarıdır. BYF bir endekse, emtiaya dayalı olarak çıkarılmakta ve baz aldığı endeks veya emtia kapsamındaki varlıklara endeksteki ağırlıkları oranında yatırım yapmaktadır. Bu bağlamda çıkartılan ETF’nin, Bitwise HOLD 10 Özel endeksini izleyeceği ifade edilmekte.

Bitwise küresel araştırma başkanı Matt Hougan, CNBC’ye şunları aktardı:

”Sıraya biz de katılıyoruz. Piyasa, SEC’in bir kripto ETF’sine onay vereceği yönde profesyonelleşiyor.”

Dün akşam saatlerinde SEC’in yatırım firması Direxion tarafından yapılan ETF başvurusunu Eylül tarihine ertelediğini sizlere aktarmıştık. SEC’in konu hakkındaki açıklaması şu şekildeydi:

“Komisyon, yapılmış öneriyi daha etkili şekilde değerlendirmek için bu konuya ayrılmış zaman diliminin uzatılmasının uygun olacağına karar vermiştir. Komisyon bu doğrultuda yapılmış öneriyi onaylayacağı ya da reddedeceği tarih olarak 21 Eylül 2018’i belirlemiştir.”

Ocak ayında, SEC, Raffety Varlık Yönetim firması ve VanEck’ten, komisyona yaptıkları ETF başvurularını geri çekmesini istemişti. Raffety Varlık Yönetimi firmasına göre, SEC, ”mevcut varlıkların likiditesi ve değerlemesi hakkında bir takım endişelere sahip.”

Ama o tarihten bu tarihe oldukça şey değişti ve bakalım diğer firmalardan yapılan ETF başvurularına ne gibi bir cevap verilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment