Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merge için Olumlu Haber: Ethereum’un (ETH) Son Test Ağı Başarılı Şekilde PoS’a Geçiş Sağladı

Ethereum’un son test ağı olan Goerli başarılı bir şekilde Proof of Stake (Hisse Kanıtı) sistemine geçiş sağladı. Goerli’nin başarılı entegrasyonu 19 Eylül’de gerçekleşmesi beklenen Merge için herhangi bir gecikme olmayacağını gösteriyor.

Goerli test ağı, Ethereum’un büyük güncellemesi Merge’den önceki son test ağıydı ve bugün itibariyle ağın Hisse Kanıtı (PoS) sitemine geçişi başarılı bir şekilde tamamlandı. Geçtiğimiz aylarda testleri kusursuz olarak tamamlanan Ropsten ve Sepolia ağları da düşünülürse, şimdiye kadar The Merge entegrasyonu için herhangi bir teknik aksaklığın söz konusu olmadığı görülüyor.

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin tarafından Merge için işaret edilen tarih olan 19 Eylül‘ün ertelenme ihtimali bu başarılı test geçişinden sonra ciddi oranda azaldı. Geliştirici ekibinin önemli üyelerinden Tim Beiko, Goerli test ağındaki birleşmenin başarıyla sonuçlandığını Twitter üzerinden bir görsel paylaşarak duyurdu.

Ayrıca Ethereum geliştiricisi ve savunucusu Preston Van Loon, 11 Ağustos günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Ethereum 2.0 için bir gecikme olmayacağını destekler nitelikte paylaşımlarda bulundu:

Goerli test ağı başarıyla birleştirildi ve şimdi tümüyle Hisse Kanıtı sistemini destekliyor. Sıradaki (nihayet) Ethereum ana ağı!! The Merge geliyor.

Ethereum geliştirici ekibinde olduğu bilinen bir kaç yazılımcı ise, ağ üzerinde halen daha bir kaç ufak güncelleme aksaklığı olduğunu belirtti. Fakat bu küçük sorunların Ethereum 2.0 için bir gecikme yaratmayacağını ve ağın gayet iyi göründüğünün altını çizdiler. Üst üste başarılı şekilde gerçekleşen test ağı birleşmeleri, eylül ayında devreye alınması beklenen Merge için güvenleri oldukça arttırıyor.

Blockchain tarihindeki en önemli güncellemelerden biri olarak görülen The Merge, Ethereum’un enerji tüketimini önemli ölçüde azaltırken ağı uzun vadeli ölçeklenebilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik gibi hedeflerine bir adım daha yaklaştırması planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!