Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası dYdX’den Haksız Yere Kapatılan Tornado Cash Hesapları İle İlgili Açıklama

Kripto para borsası dYdX, Ethereum gizlilik sağlayıcısı Tornado Cash’in yaptırım listesine alınmasıyla beraber dYdX uyumluluk sağlayıcısı tarafından birçok hesabın sehven kısıtlandığını belirtti.

dYdX 10 Ağustos tarihinde internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, uyumluluk sağlayıcısı tarafından işaretlendikten sonra dYdX tarafından kısıtlanan hesapların sayısında önemli bir artış olduğunu fark ettiklerini bildirdi. Şirket artışın nedenini, birçok hesabın Tornado Cash ile ilişkilendirilmesi olarak ifade etti.

Yayınlanan blog yazısında, OFAC (Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi) tarafından yaptırım uygulanan Tornado Cash ile ilişkilendirilen bazı hesapların bakiyelerin dahi olmaması ve hiçbir zaman Tornado Cash ile doğrudan etkileşime geçmemiş olmaları nedeniyle şirketin bu durumda bir anomali olduğunu fark ettiği belirtildi. Şirket sorunu hızla çözeceklerini ve hesabının haksız nedenlerle kısıtlandığını düşünen müşterilerinin dYdX destek ekibiyle temasta bulanabileceğini ifade etti. Ayrıca şirket, kısıtlanan hesaplardaki varlıklara el koyma yetkisinin olmadığını dolayısıyla dYdX müşterilerin istedikleri zaman varlıklarını çekebileceklerini, hesap kısıtlamasının yalnızca müşterilerin alım satım işlemleri yapmasını engellediğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!