Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ahmet Mergen’den Ethereum (ETH) Analizi 28 Ağustos 2020

Ahmet Mergen’in Koin Bülteni için haftalık olarak kaleme aldığı kripto para analizi hazır. Mergen bu seferki yazısında son 24 saat içerisinde %5 değerlenen ve yeniden 400 doları test etmeye başlayan Ethereum (ETH) için bazı bilgiler paylaştı. Mergen; ETH yatırımcılarını nelerin beklediğini ve hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Ethereum’da Güncel Durum Ne?

Ethereum fiyatı 228.95 dolarlık dip seviyesinden başlayan çıkış sonrasında 418.20 dolara kadar tırmandı. O seviyeden gelen satışlarla 362 dolar civarında dip yatan ETH sonraki yukarı yönde hamle ile bir önceki tepe geçildi ve fiyat 449.85 dolara erişti.

Kısa sürede bu kadar hızlı çıkışa dayanamayan satıcılar anında belirdiler. Oluşan satış ortamı içinde bir kez daha 362 dolara doğru bir sarkma görüldü. Daha önceki düşüşte 20 günlük üssel hareketli ortalamada destek bulan ETH bu seferki düşüşte aynı şekilde destek göremedi. 20 günlük ortalamanın delinmesi genel kural olarak fiyatın 50 günlük ortalama desteğini test etmesine yol açabilir.

İşte Dikkat Edilmesi Gereken Seviyeler

362 dolardaki dip noktasından destek alan Ethereum o kadar derine sarkmadı ve yaşanan düşüş uzun ömürlü olmadı. Ethereum bu yeni çıkış hamlesiyle 410 dolara kadar çıkmayı başarmışsa da bir önceki tepe noktasını geçemediği gibi 20 günlük hareketli ortalamanın da üstünde kalamadı. 362 dolarda dipleri birleştiren çizgi; Ethereum fiyatının aşağı sarkmasıyla birlikte “boyun çizgisi” gibi de gözükmeye başladı.

uzman-ahmet-mergen-ethereum-eth-fiyat-analizi

Buna önemli bir destek çizgisi olarak bakılmalıdır. 50 günlük hareketli ortalama da zaten oraya doğru tırmanmakta ve boyun çizgisine omuz vermeye çalışmak amacıyla tırmanmamaktadır. Daire içine alınan bu görüntü daha önce 289.85 dolar civarındaki OBO zirvesine benzemekte olduğunda yatırımcıların daha tedbirli olmaları gerekir. İlla “OBO zirvesi oluyor” demek için erken zira “boyun çizgisi” hala kırılmış değil. Olur da gerçekleşirse o zaman hedef olarak formasyon yüksekliği olan “h” kadar aşağı yönde hareketle 275 dolar civarı ortaya çıkabilir.

Ethereum Yatırımcılarını Neler Bekliyor?

Ethereum boyun çizgisinin kırılması sonrası formasyon gereği erişmesi gereken hedefe erişemeden geri dönerek yeniden boyun çizgisinin üstüne çıkarsa da yatırımcılar burada bir ayı tuzağı (Düşüşe inandırıp fiyatı ters yönde yukarıya çekme işi)olabileceği ihtimalini de değerlendirmeleri gerekir. Bu tip tuzaklar piyasalarda ve özellikle forex işlemlerinde sıklıkla yaşanır. Aldatmacalar yatırımcıları ters köşede bırakmak amacıyla ortaya çıkartılır.

Ethereum grafiği başka bir açıdan gözlemlendiğinde ve Fibonacci hedef tayini çalışmasına bakıldığında ise %161.8’lik çıkış hedefinin de 418 dolar civarında olduğu görülmektedir. Bulunan hedef şu anki tepelerin olduğu alanla çakışmaktadır. Bu da yaşanan sıkıntının kaynaklarından birisinin Fibonacci çalışmalarıyla ilgili olabileceğini söylemektedir.

Ethereum için daha üstte %216.9’lik hedef de bulunmaktasa da o hedefe varılabilmesi için her şeyden önce fiyatın burada toparlanması ve 449.85 dolardaki tepeyi aşması; sonrasında da bu yükselişi sürdürmesi gerekmektedir. Ethereum fiyatının 449.85 dolardaki tepeyi geçmesi durumunda ise çıkışa devam sinyali geleceği gibi bu sefer de 362-449 dolar aralığının yukarı yönde katlanması ihtimali devreye girecektir.

Geçmişe, yani sarı renkle gösterilen alana bakarak konuşacaksak 176.35-289.85 dolar arasındaki çanağın katlanma hedefinin ise şimdiki tepenin üstünde, 500 dolar civarında olduğunu görürüz. O seviye şimdilik daha uzun vadeli bir hedef olabilir. Akılda tutulabilir ama önce daha kısa vadeli dertlerin çözülmesi gerekir.

Son olarak; 20 günlük üssel hareketli ortalama direnci 391.96 dolarda. 50 günlük üssel hareketli ortalama desteği 353.39 dolarda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment