Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reserve CEO’su: Merkez Bankaları Kendi Dijital Paralarını Geliştirecekler

Reserve’ün CEO’su Nevin Freeman Dünya genelindeki merkez bankalarının zaman içerisinde kendi para birimlerini tokenlaştırmaya başlayacaklarını düşünüyor.

Kripto para şirketlerinden Reserve’ün CEO’su Nevil Freeman geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte sabitkoin kullanımıyla ve merkez bankalarının dijital paralar hakkındaki görüşleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Belli bir itibari parayla desteklenen sabitkoinler geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kripto para piyasasında epey önemli bir rol oynamaya başladılar. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan sabitkoinler gün geçtikçe daha çok ilgi görüyorlar.

Consensus etkinliğine katılan Freeman, konuşması sırasında kendisine sabitkoinlerle ilgili yöneltilen bazı soruları cevapladı. Freeman’a sorulan en kritik sorulardan biri ise Sullivan & Worcester ortaklarından Joel Telpner’dan geldi.

Merkez bankalarının kendi projelerini geliştirebileceklerini ve böylece itibari para işlevi gören bir dijital para oluşturabileceklerini söyleyen Telpner, böyle bir durumda sabitkoin piyasasına ne olacağını sordu.

Freeman bu soruya öncelikle merkez bankalarının zamanla dijital para geliştirmeye başlayacaklarını söyleyerek cevap verdi. Merkez bankaları tarafından geliştirilen dijital tokenlar, sabitkoinlere doğrudan rakip olabilirler. Freeman ise bu görüşe pek katılmıyor.

Freeman’a göre sabitkoinlerin en cazip yanlarından biri anonim bir şekilde kullanılabiliyor olmaları. Freeman bu yüzden merkez bankaları kendi dijital paralarını üretmeye başlasalar bile sabitkoin piyasasının ayakta kalmaya devam edeceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment