Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Türk Profesörün Kurduğu Ava Labs’e 6 Milyon Dolarlık Yatırım!

Cornell Üniversitesi bilgisayar bilimi profesörü olan ünlü isim Emin Gün Sirer’in kurucusu olduğu blockchain start-up firması Ava Labs, sonunda beklenen hamleyi yaptı ve tamamıyla yeni bir konsensüs algoritmasına sahip blockchain ağını görücüye çıkardı.

Avalanche olarak bilinen bir konsensüs protokolü kullanan Ava, bazılarına göre ”olası Ethereum katili” olarak da anılmakta ve bunun en büyük sebebinin Avalanche protokolünün hem Nakamoto Konsensüs protokolünden, hem de Klasik Konsensüs protokolünden ”en iyi özellikleri” bir araya getirmesi olduğu düşünülüyor. Ortalama bir Bitcoin işleminin tamamlanması 10 ile 30 dakika arasında sürüyor ve Ethereum ise saniye başına 15 işleme yakın bir kapasite ile çalışıyor. Avalanche ise bu ikisinin sahip olduğu eksiklikleri gidererek saniyede binlerce işlemin yanı sıra ”iki-saniyelik” ödeme hızı vaat etmekte.

Sirer konu hakkında yaptığı açıklamada kodun henüz tam anlamıyla açık kaynaklı olmayacağını ve test ağının halka açık sürümünün bütün kodun incelenmesinin ardından, daha sonraki aşamalarda açılacağını ifade etti.

Dev İsimlerden Yatırım Elde Etti

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre Ava Labs’ın geçtiğimiz Şubat ayında yapıp gizli tuttuğu yatırıma risk sermayesi ve kripto para sektöründen oldukça önemli isim ve kurumlar da dahil olmuş. Ava’ya yatırım yapanlar arasında Andreessen Horowitz, Polychain, eski Coinbase CTO‘su Balaji Srinivasan, Metastable ve Abstract Ventures‘ten Ramtin Naimi gibi yatırımcılar yer almakta. Toplanan miktar ise 6 milyon dolar olarak açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment