Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’daki Şirketler Kripto Paraları Denemek İstiyorlar

Hindistan‘ın önde gelen bankaları Hindistan Merkez Bankası’yla iletişime geçerek kripto paralar ile ilgili yapılacak olan testlerin önünü açtırmaya çalışıyorlar.

Economic Times gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Hindistan’ın önde gelen şirketleri kripto paralar ile ilgili araştırmalar yapmak istiyor ve bu yüzden Hindistan Merkez Bankası ile iletişime geçiyorlar.

Hindistan Merkez Bankası geçtiğimiz ay yeni bir projeye ilişkin bilgiler paylaşmış ve Blockchain teknolojisiyle ilgili küçük çaplı denemeler yapılabileceğini açıklamıştı. Hindistan Merkez Bankası denetiminde yürütülecek olan bu sürecin başlıca amacı Blockchain teknolojisinin kullanım alanlarına ilişkin daha fazla bilgi edinmekti. Hindistan Merkez Bankası Blockchain ile ilgili çalışmalara izin verse de kripto paralarla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Hindistan’ın Nasscom gibi önde gelen şirketleri ise Hindistan Merkez Bankası’nı bu projeyi yeniden gözden geçirmeye davet ediyorlar. Nasscom’a göre ülkedeki şirketler kripto paralarla ilgili de çalışma yapmalılar. Nasscom bu sayede kripto paraların işleyişine dair daha fazla bilgi edileceğini belirtiyor:

“Kripto paralar ve tokenlar Blockchain teknolojisinin önemli bir parçası oldukları için hükümetin yayınladığı taslağa Blockchain’in önemli parçalarının dahil edilmediğini söyleyebiliriz.”

Ülkenin önde gelen şirketleri Hindistan Merkez Bankası’nı bu yönde bir adım atmaya davet ederken yerel yetkililer ne gibi bir karar alacaklar göreceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment