Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’in Son Hamlesi VanEck Bitcoin ETF’sinin Onaylanacağı Anlamına Mı Geliyor?

Bitcoin 2017 yılı öncesinde ABD’li regülatörler tarafından verilen vadeli işlem sözleşmeleri onayı ile beklenmeyen bir yükseliş yaşamış ve oluşan FOMO ile beraber BTC için 20.000 dolar seviyesine çıkılmıştı. CBOE ve CME‘nin önderlik ettiği Bitcoin endeksli vadeli işlem sözleşmelerinden sonra piyasada benzer bir etkiyi yaratacak finansal ürün Bitcoin tabanlı ETF (Borsa Yatırım Fonu) olarak gözükse de, henüz bu yönde olumlu bir haber gelmedi.

Bilindiği üzere SEC 15 Mayıs tarihinde Bitwise tarafından yapılan Bitcoin ETF’sini ertelemiş ve bunun hakkında halkın yorumlarını dinlemek istediğini ifade etmişti. Buna rağmen başvurusu daha önce yapılan VanEck Bitcoin ETF‘si hakkında herhangi bir karar vermeyen SEC, kripto para ekosistemi ile ilgili yorumları ve tahminleri ile tanınan ünlü avukat Jake Chervinsky‘nin dikkatini çekti.

SEC’in Bitcoin ETF Kararı ‘İlginç’

Chervinsky konu hakkında attığı tweet içerisinde SEC’in Bitwise ETF’sini ertelemesine rağmen, VanEck hakkında herhangi bir karara varmamasının ‘olağan dışı’ olduğunu ve SEC’in normalde iki ETF’yi tek bir seferde karara bağlayacağını vurguladı.

VanEck ETF’si hakkındaki son karar tarihi önümüzdeki Salı günü ve Jake bir ertelemenin daha olası olduğunu belirtse de, zamanlamanın manidar olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment