Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkez Bankaları Para Basmaya Devam Ediyor: Şimdi de Arjantin!

Son dönemde başta Amerikan Merkez Bankası FED olmak üzere, birçok kurum, para politikalarında iyice gevşemeye giderken, yeni para basarak piyasaya bunları pompalıyor. FED’in yaptığı hamlenin etkileri, global pazarda da kendini iyice hissettirmeye başlarkeni şimdi de Arjantin Merkez Bankası’ndan benzer bir hamle geldi.

Bankanın, önümüzdeki iki ay boyunca Peso arzını her ay yüzde 2.5 olacak şekilde arttıracağını ifade etmesinin ardından konu, kripto para sektöründe de ciddi oranda ilgi çekti.

Arjantin Merkez Bankası heyeti, bu hamle ile temel amaçlarının mali ve finansal stabiliteyi daha da iyi bir şekilde sağlamak olduğunu ifade etti.

Arjantin Merkez Bankası’nın yaptığı bu hamle, yerel kripto para topluluğunda da geniş yankı buldu. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Arjantinli Blockchain danışmanı Camilo Jarajuria de Leon, merkez bankasının yapmış olduğu bu hamleyi şu sözlerle eleştirdi:

”Yerel politikacılar, herkesin elindeki parayı işte böyle böyle çalıyor. Bitcoin bunu düzeltecektir. Buna inancım tam.”

Son dönemde ciddi manada zorlu bir ekonomik sürecin içinden geçen Arjantin’de halk, haliyle farklı alternatiflere yönelmiş durumda ve bunların başını da Bitcoin çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment