Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Neden Sert Düştü? İşte Olası 3 Sebep!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2019 yılında eşi benzeri olmayan bir performans sergiledikten sonra yaz döneminde ulaştığı 14.000 dolar bandından düşmeye başladı ve yaşanan volatilitenin azalması sonrasında 10.000 dolar bandında dengeyi elde etti.

Haftalardır 10.000 doların üzerinden işlem gören BTC, dün hiç beklenmeyen bir şekilde 30 dakika içerisinde 300 dolar değer kaybetti. Bitcoin’in özellikle güçlü destek noktası 10.000 doların altına gerilemesi birçok kripto para yatırımcısının panik olmasına neden oldu ve herkesin aklındaki soru ise Bitcoin’in neden düştüğüydü.

Bitcoin Balinaları İş Başında

Bitcoin’in düşüşünden saatler önce bir balinanın toplamda 15.600 BTC transfer etmesi, kesinlikle düşüşle ilişkili bir gelişme olarak görülmekte. Yaklaşık olarak 160 milyon dolar değerindeki işlem, ani bir satış ile piyasayı düşürme gücüne sahip.

Bitcoin Direnç Noktasında Takıldı

Kripto para analistlerinin değindiği bir diğer nokta ise teknik analiz oldu.

Yukarıdaki grafikten de görülebileceği üzere Bİtcoin’in aşmaya çalıştığı direnç noktası, alım baskısından çok daha güçlü çıktı ve BTC bunun etkisiyle düşüşe geçti.

Bitcoin ETF’sinin Geri Çekilmesi

Düşüşün arkasındaki olası sebeplerden birisi de VanEck/SolidX’in yaptıkları Bitcoin ETF başvurusunu geri çekmiş olmaları. Bitcoin ETF onayına en yakın aday olarak gösterilen kurumun bu ısrarından vazgeçmesi, birkaç büyük çaplı yatırımcıyı korkutmuş ve düşüşü tetiklemiş olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment