Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanının ”Bitcoin İçin Regülasyon Lazım” İfadesi Ne Anlama Geliyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin‘e yatırım yapan kişilerin geçtiğimiz yıllarda en çok sinirini bozan olaylardan birisi büyük ihtimalle durmadan ertelenen Bitcoin ETF kural değişikliği başvuruları olmuştur.

Özellikle Bitcoin’in 2017 yılında vadeli işlem sözleşmelerine onay verilmesi ile yükselişe geçtiğini hatırlayan kripto para yatırımcıları, SEC’in Bitcoin ETF’sine onay vermesi ile yeniden 20.000 dolar üzerine çıkılabileceğini düşünmekte.

Bitcoin’in İhtiyaç Duyduğu Regülasyonlar Neler?

 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Jay Clayton ise yeni yayınlanan bir açıklamasında bunun için yapılması gereken şeyler ve atılması gereken adımlar olduğuna değinmişti.

Daha önce VanEck dijital varlık yöneticisi Gabor Gurbacs tarafından yapılan açıklamada, SEC’in Bitcoin ETF’si için en çok dikkat ettiği konunun piyasa manipülasyonu, tüketicilerin korunması ve kara para aklama olduğunu vurgulamıştı.

VanEck 2019 yılının başlarında aldığı erteleme kararı sonrası bütün bu faktörleri gözden geçirerek yeni bir başvuru daha yapmış ve bunun onaylanacağına dair umutlu olduklarını vurgulamışlardı. Ancak bundan bir gün önce Bitcoin fiyatında dakikalar içerisinde yaşanan 400 dolarlık düşüş, piyasa manipülasyonunun hala gözle görülür bir biçimde yapıldığına en büyük kanıtlardan birisi olarak gösterilebilir.

Henüz altın veya dolar gibi varlıklara kıyasla yeni bir piyasaya sahip olan Bitcoin, balinaların manipülasyonu yüzünden regülatörler tarafından sık sık eleştirilmekte ve büyük ihtimalle SEC’in üzerinde durduğu en büyük konu da bu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment