Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Beam’i Listeledi!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olarak görülen ve listelediği her kripto para birimine ciddi bir artış sağlayan Binance, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda gizlilik odaklı kripto para birimi Beam‘i listelediğini açıkladı.

Beam aslında Mimblewimble kripto para gizlilik protokolünü kullanan ilk kripto para birimi olarak biliniyor. Grin isimli benzer protokolü kullanan kripto para daha önce geliştirilmeye başlansa da, piyasaya ilk çıkan Beam olmuştu.

Beam ve Grin arasındaki en büyük fark ise, Beam’in projenin sonunda bütün işlemleri kar amacı gütmeyen bir vakfa devretmeyi planlamasının aksine, Grin’in tamamen topluluk tarafından yapılan bağışlar ile fonlanmakta olması şeklinde biliniyor.

Beam özellikle sahip olduğu Mimblewimble sayesinde diğer ”gizlilik odaklı kripto paraların” aksine ‘gerçek  anlamda gizlilik’ vaadi ile ciddi bir sükse elde etmişti. Beam’in piyasaya çıkmasından sonra Litecoin’in kurucusu Charlie Lee de bunun kullandığı teknolojinin avantajlarına değindi ve Litecoin’in de benzer protokolü kullanacağını müjdeledi.

Beam basın saati itibariyle aldığı yeni haber ile yüzde 20’lik bir artış yakaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment