Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Merkez Bankası Bitcoin Aklıyor mu?

Venezuela’daki vatandaşlar hükümetin son zamanlardaki bazı davranışlardan ciddi anlamda şüphelenmeye başladılar.

Yerel gazeteciler tarafından yapılan açıklamalara göre Venezuela Merkez Bankası, Venezuela Hükümeti tarafından yasa dışı bir şekilde toplanan Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraları aklıyor olabilir.

Venezuela’da Madencilik

Venezuela Hükümeti bundan birkaç ay önce ülkedeki kripto para madencilerinin kullandıkları ekipmanlara el koymaya başlamıştı.

Vatandaşların açıklamalarına göre hükümet bu süreci zamanla katılaştırmaya başladı ve bu ekipmanlara artık yasa dışı şekillerde el koymaya başladı.

Konu hakkında öne sürülen iddialara göre hükümetin bu cihazları toplamasının sebebi devlet eliyle Bitcoin madenciliği yapmak.

Merkez Bankasının Rolü

Venezuela Hükümeti zorla el koyduğu cihazları kullanarak Bitcoin elde ediyor etmesine ancak bu noktada ciddi bir sorun ortaya çıkıyor: Hükümet bu Bitcoin’leri bir borsaya gönderip itibari paraya dönüştüremiyor.

Yerel gazetecilerin açıklamalarına göre Venezuela Merkez Bankası’nın rolü tam olarak burada başlıyor. Çünkü hükümet yasa dışı bir şekilde topladığı bu Bitcoin’leri aklamak için Venezuela Merkez Bankası’nı kullanıyor.

Eduardo Gomez tarafından yapılan açıklamalara göre Venezuela Hükümeti, bu Bitcoin’leri aklayıp karşılığında para aldığı zaman bu parayı halkın iyiliği için kullanmayacak. Gomez, Venezuela Merkez Bankası’ndaki rezervlerin büyük ölçüde elit kesim tarafından yönetildiği ve paranın onların cebine gireceğini söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment