Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Bitcoin’in Neden Düştüğünü Açıkladı

Kripto para piyasası geçtiğimiz günlerde epey sert bir düşüş yaşamıştı. Bu düşüşle birlikte gerek Bitcoin’in gerekse alternatif kripto paraların değerinde kayda değer bir azalma görüldü.

Bir süre boyunca 10 bin dolar seviyesinde gezen Bitcoin bu düşüşle birlikte 8 bin dolar seviyesine geriledi. JPMorgan Chase ise bu düşüşün sebebinin Bakkt olduğunu düşünüyor.

Bakkt Yüzünden Düştü

Nikolaos Panigirtzoglou ve meslektaşları, JPMorgan adına düzenledikleri çalışmada Bitcoin fiyatının neden düştüğünü anlamaya çalıştılar.

JPMorgan Chase ekibi tarafından yapılan araştırmalara göre Bitcoin’in fiyatının düşmesini tetikleyen şey Bakkt’ın açılması olabilir. BNNBloomberg tarafından yapılan habere göre JPMorgan’ın konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

Yakın zamanda yaşanan düşüşün sebebi düşük işlem hacimlerinden ziyade fiziki olarak teslim edilen vadeli işlem sözleşmelerinin ticarete açılması olabilir.

Panigirtzoglou ve meslektaşları tarafından yapılan araştırmalara göre aslında Bitcoin fiyatının düşmesine yol açan şey Bakkt’ın beklendiği kadar yüksek bir işlem hacmi toplayamamış olması değildi. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki aslında Bakkt’ın açılışından birkaç hafta öncesinden beri kripto para piyasasının düşeceğine dair bazı göstergeler vardı.

JPMorgan tarafından yapılan araştırmalara göre Bakkt’ın açılmasına birkaç hafta kalmışken CME Group’tan Bitcoin için uzun pozisyon alan yatırımcıların sayısı azalmaya başlamıştı:

Bitcoin’in bu hafta yaşadığı düşüşte likidite edilen pozisyonların da etkisi var. BitMEX’teki uzun pozisyon fazlalığı azalmış gibi görünse de CME’de hala fazlalıklar var.

JPMorgan tarafından yapılan bu araştırma aslında kripto para piyasasının haftalar öncesinden düşüş sinyalleri vermeye başladığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment