Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Merkez Bankası Destekli Kripto Paralar, Sıfır Faiz Dünyasına Uygun”

Şili Merkez Bankası başkanı Mario Marcel, merkez bankası destekli kripto paralar ile ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı. Marcel, Paris’te katıldığı bir etkinlikte konuyla ilgili olarak açıklamalar yaparken, şunları söyledi:

”Şu anda fintech alanında yaşanan şeyler dünyayı ve finansal sektörü değiştiriyor. Geleneksel modellerimizi de ciddi oranda terletiyor diyebilirim. Bizim bu alanda sahip olduğumuz boşlukları dolduruyorlar. Bunları da ben beş ana kategoriye ayırıyorum. Erişilebilirlik, Hız, Maliyet, Şeffaflık ve Güvenlik.”

Daha sonra merkez bankası destekli kripto para modelleri ile ilgili olarak konuşan başarılı yönetici, bu tarz kripto paraların merkez bankalarının hareket alanını arttırabileceğini de ifade etti.

Marcel, şöyle konuştu:

”Merkez Bankası destekli kripto paralar, bizlerin hareket alanını arttırabilir. Bu alanda gerçekten de işimize yarayabilirler. Özellikle şu anda faizlerin sürekli olarak düştüğü bir ortamda, merkez. bankası destekli kripto paralar gerçekten de harika bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.”

Başarılı yönetici, aynı zamanda bu yöntemin çok daha zaman efektif ve şeffaf olacağını da sözlerine eklerken, verdiği destek ile de dikkat çekti. Zaten Şili de, ülke olarak benzer bir kripto para için çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment