Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mesajlaşma Devi Kakao, Stabil Koin Terra ile Blockchain Ödeme Sistemi İçin Ortaklık İmzaladı

Korea Times kaynağının 14 Kasım tarihinde yayınladığı bir habere göre, Güney Kore içerisinde oldukça popüler bir mesajlaşma uygulaması KakaoTalk‘ın sahibi ve köklü bir internet devi olan Kakao Corp, Terra isimli yeni bir stabil koin projesi ile blockchain tabanlı ödeme sistemi için ortaklık imzaladı.

Yeni ortaklık ile Kakao, en son projelerinden birisi olan blockchain platformu Ground X, Terra‘nın teknolojisi olan Klaytn‘i kullanacak. Firmaların ortaklığı temel olarak ödeme platformu yapmak için ortaklık ön görse de, yetkililer tarafından yapılan açıklamada ”ödeme hizmetleri için gerekli olan hız, stabilite ve güvenilirlik gibi temel özelliklerin” sağlanması da en üst düzey şartlardan birisi olarak geçmekte.

”Ortaklık anlaşmasının, çok büyük bir grup insana sunulan hizmetler için uygun bir blockchain ekosistemi yaratması bekleniyor.”

Kakao Corp geçtiğimiz bahar döneminde ”Kakao Blockchain” isimli bir blockchain platformu kurmak istediğini ve bunun yanı sıra kendi ilk dijital arz projesini de hayata geçirmeyi planladığını açıklamıştı. Şirket 5 Mart tarihinde yaptığı açıklamadan sonra yeni bir iş planı olan Kakao 3.0’ı tanıtıp, blockchain platformunun özellikle Asya piyasalarında kullanım göreceğini vurgulamıştı. Kakao’nun yeni blockchain platformunun test ağı bu yılın Sonbahar döneminde çoktan kullanıma alınsa da, asıl sürümün 2019 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Güney Kore’li e-ticaret piyasası Ticket Monster’ın kurucusu Daniel Shin tarafından yaratılan bir stabil koin projesi Terra ise, sonbahar döneminde yaptığı ICO ile 32 milyon dolarlık fon toplamış ve önde gelen kripto para borsalarında listelenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment