Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Vergi Dairesi İnsanları Dolandırıp Bitcoin Çalan Kişiler Hakkında Uyarıda Bulundu

Avustralya Vergi Dairesi (ATO), Bitcoin ATM’leri aracılığıyla vatandaşlardan vergi talep eden dolandırıcılar hakkında yeni bir uyarı bildirisi yayınladı.

ATO’nun yayınladığı bildiriye göre BTC aracılığıyla vergi talebinde bulunan dolandırıcıların sayısı, iTunes üzerinden hediye kartı isteyen dolandırıcıların sayısını geçti.

Avustralya’da Vergi Dolandırıcılığı

Avustralya Vergi Dairesi Yardımcı Delegesi Kath Anderson, ülkedeki kripto para dolandırıcıları hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Anderson, ATO’da çalışıyormuş gibi davranıp vatandaşlardan vergi talep eden dolandırıcıların sayısında ciddi bir artış görüldüğünü belirtti. Anderson, çeşitli yöntemlerle insanları dolandırmayı hedefleyen bu kişiler hakkında bir uyarı yaptı.

Avustralya Vergi Dairesi bundan birkaç ay önce de buna benzer bir bildiri yayınladı. ATO’nun o dönemlerde yayınladığı bildiri, insanları vergi borçlarının olduğuna inandırarak dolandıran kişiler hakkındaydı. ATO’nun açıklamalarına göre bu dolandırıcılar, vatandaşlardan özellikle kripto paralar aracılığıyla ödeme yapmalarını istiyorlar.

ATO’nun bugün yayınladığı uyarı bildirisine göre Avustralya’daki vatandaşlar, 1 Temmuz’dan bu yana toplamda 28 bin adet dolandırıcılık teşebbüsüne denk geldiler. Ayrıca yayınlanan raporlara göre vatandaşlar bu dolandırıcılara toplamda 1 milyon dolar değerinde para ödediler.

Anderson, ATO mensubuymuş gibi davranış insanları dolandıran kişiler hakkında yaptığı açıklamalarda bu dolandırıcıların genellikle Bitcoin ile ödeme almayı tercih ettiklerini söyledi:

“Biz bu şekilde iş yapmıyoruz. İnsanlar Kasım ayında vergilerini ödedikleri için dolandırıcılar bu dönemi çok seviyorlar. Eğer biri sizinle irtibata geçip farkında olmadığınız bir vergi borcundan bahsederse dikkatli olun.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment