Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta Destekli Diem’in Geliştiricilerinden Yeni Proje

Eski adıyla Facebook, yeni adıyla Meta tarafından desteklenen dijital para projesi Diem’in geliştirici kadrosu, blockchain dünyasına yeni bir projeyle giriş yapıyor.

Diem’in “orijinal araştırma, tasarım ve geliştirme” kadrosundan bir grup isim, Aptos adlı yeni blockchain projesiyle Diem’i kaldığı yerden devam ettirmeyi hedefliyor.

Meta, 2019 yılından beri üstünde çalıştığı Diem adlı dijital para projesinden ABD’deki ve Avrupa’daki düzenleyici kurumlardan gelen tepki sonucunda aşamalı şekilde uzaklaşmaya başlamıştı.

Meta ekibinden ayrılan ve Aptos’u kuran yeni ekibin 200 milyon dolardan 2 milyar dolara kadar değişebilecek miktarda bir piyasa değerlemesi aradığı söyleniyor. CoinDesk tarafından aktarılanlara göre projeyle ilgilenen yatırımcılar arasında Andreessen Horowitz (a16z) yer alıyor.

Aptos’un kurucu kadrosunda yer alan Avery Ching geçmişte Meta’ya bağlı olan Novi’de görev almış; Mo Shaikh ise hem Novi’de hem de Ethereum üstünde çalışmalar yapan ConsenSys’te çalışmıştı.

Aptos ekibi tarafından yapılan açıklamada, “Biz Diem’in orijinal üreticileri, araştırmacıları, tasarımcıları ve geliştiricileriyiz. Yaptığımız şeyi dünyaya sunma fırsatını bulamamışsak da, işimiz henüz bitmiş değil. […] Aptos, kısmen geçtiğimiz üç yıl boyunca geliştirdiğimiz teknolojiye dayanıyor olacak.” ifadeleri kullanıldı.

Aptos’un blockchain geliştiricilerine yönelik kuracağı test amaçlı platformun önümüzdeki birkaç hafta içerisinde kullanıma açılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!