Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta, Ethereum ve Polygon NFT’lerini Test Etmeye Başlıyor

Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, dünyaca ünlü sosyal ağında bazı ABD’li içerik oluşturucular için NFT’leri kullanıma sunmaya başladı.

Bir Meta temsilcisi geçtiğimiz günlerde şifreli mail yoluyla verdiği bir demeçte, şirketin Ethereum ve Polygon üzerindeki NFT’lerin testine başladığını belirtti. Bununla birlikte temsilci, yakın zamanda Solana ve Flow ağındaki NFT’lere de desteğin geleceğini açıkladı. Mayıs ayında “belirli ülkelerde” Instagram üzerinde NFT desteğini getiren şirket görünen o ki sektör üzerindeki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Açıklanan ilk bilgilere göre, kullanıcılar Meta profillerinde benzersiz NFT’lerini sergileyebilecekleri bir “Dijital Koleksiyon” sekmesine sahip olacaklar. Ek olarak, kullanıcılar kripto para cüzdanlarını Facebook profillerine bağlayabilecekler. Ayrıca NFT’lerini, tıpkı diğer gönderiler gibi beğenilebilen, yorum yapılabilen ve paylaşılabilen içeriklere dönüştürme şansına sahip olacaklar.

Şirketin Teknoloji ve Medya Danışmanı Martin Bryant, Meta’nın “Açıkça Web3 halkına bir ev sunmak istediğini” ifade etti.

Daha önceki bir duyurusunda Instagram, uygulamada yayınlanan veya paylaşılan NFT’lerin hem o NFT’nin yaratıcısını hem de kolektörünü otomatik olarak etiketleyeceğini ve şirketin NFT’leri göndermek veya paylaşmak için herhangi bir ücret talep etmeyeceğini paylaştı. Koleksiyonerler ayrıca NFT’lerini gerçekçi çıkartmalar olarak paylaşabilecekler.

Eski Facebook yöneticisi ve Instagram’ın günümüzdeki başkanı olan Adam Mosseri, NFT’lerin platformlarında desteklenmesi hakkında şu yorumlarda bulundu:

Şimdi, içerik üreticilerinin bir alt kümesi için gerçekten ilginç bir fırsatın NFT’ler olduğunu düşünüyoruz – benzersiz bir dijital öğeye sahip olma fikri.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!