Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta Merkeziyetsiz Bir Sosyal Medya Uygulaması Üzerinde Çalışıyor

Sosyal medya devi Meta, yeni merkeziyetsiz bir sosyal medya uygulaması üzerinde çalışıyor.

Tech Crunch tarafından 10 Mart tarihinde yapılan ve bir Meta sözcüsünün açıklamalarına dayandırılan haberde, şirketin yeni bir merkeziyetsiz uygulama üzerinde çalıştığına yer verildi. Kod adı “P92” olan bu ürünün hedef kitlesi sosyal medya kullanıcıları ve içerik üreticileri olacak.

Henüz geliştirme aşamasında olduğu belirtilen ürünün, kullanıcıların Instagram giriş bilgileriyle oturum açmasına olanak sağlayacağına yer verildi. Meta’nın diğer ürünleriyle entegre çalışacak ürünün, açık kaynaklı bir yazılım protokolüne dayanan ActivityPub‘ı destekleyeceği vurgulandı.

Sunulan diğer detaylarda söz konusu merkeziyetsiz uygulamanın şirketin mevcut gizlilik politikasına bağlı kalacağı ve ekstra olarak uygulamalar arası veri paylaşımını ele alan ek bir gizlilik politikasına sahip olacağı ifade edildi.

Uygulamanın ilk versiyonunda bilindik haliyle sosyal medyalara özgü takipçi, beğeni, kullanıcı adı, doğrulama rozetleri gibi alanlar yer alacak. Öte yandan ekip tarafından yapılan açıklamada, yorum yapma ve mesajlaşma özelliklerinin ürünün ilk versiyonuna dahil edilip edilmeyeceğine dair detaylı bir bilgi paylaşılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!