Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta, Stablecoin Projesi Diem’den 200 Milyon Dolara Uzaklaşıyor -WSJ

California’daki Silvergate Capital adlı finans kurumu, Meta’nın desteğiyle geliştirilmiş Diem adlı stablecoin projesinin teknik kaynaklarını 200 milyon dolar karşılığında satın alıyor.

Wall Street Journal’ın konu hakkında bilgi sahibi isimlere dayandırarak aktardığı habere göre 200 milyon dolarlık satış, Meta’nın kripto para vizyonunun “başarısız olduğunun” göstergesi niteliğinde.

Eski adıyla Facebook, yeni adıyla Meta tarafından desteklenen ve kendi ismi de Libra’dan Diem’e değişen projenin, Amerikan doları gibi itibari paralar ile desteklenen bir stablecoin projesi olması planlanıyordu.

Bloomberg’in bundan birkaç gün önceki haberinde Diem Association’ın yönetimi altındaki varlıkları satışa çıkarmak için bazı müşterilerle görüşme halinde olduğu ve buradan elde edilecek sermayeyi yatırımcılara iade etmeye hazırlandığı bildirilmişti.

Diem Association, Meta’nın yanı sıra Uber, a16z, Temasek, Spotify, Coinbase ve Ribbit Capital gibi üyelere sahip olsa da bunların hangisinin yatırımcı statüsü taşıdığı bilinmiyor.

Meta’nın birkaç yıl boyunca hayata geçirmeye çalıştığı Diem, duyurulduğu dönemden bu yana dünya genelindeki birçok düzenleyici kurumun tepkisini çekti. Geçen yıl aktarılan haberlerde, Meta’ya bağlı Novi’nin Diem’den farklı bir ihraççı ile çalışmayı planladığı bildirilmişti.

Meta’nın eski yetkili isimlerinden olan ve Diem’in kurucuları arasında yer alan David Marcus da geçen yılın sonuna doğru şirketten ayrılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!