Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Cloud Blockchain Kadrosunu Büyütmeye Başlıyor

Google’ın perakende, sağlık gibi endüstrilerdeki faaliyetlerini hızlandıran cloud ekibi, blockchain teknolojisine dayalı aplikasyonlara ağırlık vermeye başlıyor.

Google’ın cloud ekibinde görev alan ve dijital varlıklara yönelik stratejilerin belirlenmesinden sorumlu olan Richard Widmann, ekiplerine blockchain konusunda uzman pek çok yeni isim katmaya hazırlandıklarını söyledi.

Dapper Labs, Hedera ve Theta Labs gibi projeler ve bazı kripto para borsaları halihazırda Google’ın ürün yelpazesinden faydalanıyor. Widmann tarafından yapılan açıklamalara göre Google şimdi de blockchain alanında çalışan yazılım geliştiricilere ne gibi hizmetler sunulabileceğini incelemeye başladı.

CNBC’nin aktarımına göre Widmann, “cloud hizmetlerinin ücretini kripto paralarla ödemeye çalışan bazı müşterilerin yaşadıkları sorunları azaltmak için atabilecekleri bazı adımların olduğunu” söyledi.

Google’ın sunduğu hizmetler, merkezi yapılarından ötürü genelde merkeziyetsizlik ile anılan blockchain aplikasyonlarından farklılık gösteriyor. Fakat Widmann, konuyla ilgili olarak, “İşimizi doğru yaparsak, bunun merkeziyetsizlik için bir teşvik olabileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Bu hamlesiyle cloud hizmetlerinin kripto para karşılığında kullanılmasının muhtemel olabileceğine işaret eden Google, gelir kaynaklarını çeşitlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Google’ın bağlı olduğu Alphabet, geçen yılın üçüncü çeyreğinde toplam gelirinin yaklaşık yüzde 82’lik kısmını reklamlardan elde etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!