Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Metamask Kripto Para İşlemlerinde Vergi Kesintisi Yapıyor Mu? Yanıt Geldi!

Kripto cüzdanı Metamask, kripto para işlemlerinden vergi kesintisi yaptığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Metamask’ın ana şirketi ConsenSys 21 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, uygulamanın kripto işlemlerinden kimse için vergi kesintisi yapmadığını belirtti. Şirket, ortaya atılan iddiaların yasal terminolojinin karmaşıklığından kaynaklanan bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu belirtti.

Söz konusu iddialar, bazı kullanıcıların Metamask’ın yasal yükümlülüklerini incelerken vergiler ve ödemeler başlığı altında çeşitli vergi mevzuatlarının kripto para işlemlerine yönelik olduğunu öne sürmesi üzerine başladı. İddialar, sosyal medya aracılığıyla hızla yayıldı.

İddia sahiplerinden bir kullanıcı, Metamask’ın vergilerini ödemeyen müşterilerinin tüm kripto paralarını rehin alabileceğini dile getirdi.

ConsenSys, ilgili bölümün şirket tarafından sunulan ücretli ürünler ve planlar ile ilişikli olduğunu belirtti. Şirket, bunların dışında vergiye tabi olmayan herhangi bir üründen vergi toplamadığının altını çizdi.

Şeffaflık ve kullanıcı memnuniyetine önem verdiğine değinen ConsenSys, ürün ve hizmetleri konusunda ortaya atılan iddialar ile sonuna kadar mücadele edeceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!