Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MetaMask’tan Geliştiricilere ve Son Kullanıcılara İyi Haber: Platform Web3 Sistemini Değiştiriyor

8 Ağustos tarihinde, Ethereum tabanlı bir tarayıcı eklentisi olan MetaMask, kendi Twitter profilinden, tarayıcılardaki sayfa yüklenme zamanı için Web3 uygulaması veya Ethereum Sağlayıcısını otomatik olarak eklemeyi durduracaklarını duyurdu. Bu karar merkezi ağdaki kullanıcıların gizliliğini arttırmak için atılmış ve tam olarak 2 Kasım tarihinde uygulanacak.

Ethereum Sağlayıcısı dediğimiz platform kullanıcıları çalışan düğümler ile iletişime geçirmeyi sağlıyor.(düğümlerin kendilerine yeni olan blokları indirerek, kendilerini ağa uyumlu hale getirdikleri bir prosedür.)

Web3 dediğimiz şey ise, Ethereum ağı için spesifik kullanımlara sahip modüllerin derlemesi olarak tanımlanabilir.

Yapılması planlanan değişikliğe göre, merkeziyetsiz uygulamalar bundan sonra otomatik olarak onay almak yerine, bir Ethereum sağlayıcısından tarayıcıya giriş izni talep edecek. Tarayıcı da bunun karşılığında kabul edip etmeme hakkına sahip olacak ve kullanıcının isteği kabul edildiği taktirde, Ethereum sağlayıcısı tarayıcıya eklenecek ve merkeziyetsiz uygulama çalışmaya başlayacak.

MetaMask ilk olarak 2016 yılında kurulmuş bir uygulama. Uygulamanın temel amacı kullanıcıların merkeziyetsiz uygulamalara erişimini çok daha kolay bir şekilde yapabilmelerini mümkün kılmak. Status, Mist ve imToken gibi diğer merkeziyetsiz tarayıcılar da gizlilik yüzünden bu güncellemenin mantıklı olduğunu ifade etmişlerdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment