Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pantera Capital CEO’su: Bence İnsanlar Aşırı Tepki Gösteriyor

Pantera Capital CEO’su Dan Morehead, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun geçtiğimiz günlerde yaptığı erteleme kararı sonrası piyasada yaşananlar yüzünden  hayrete düştüğünü ve sakinleşilmesi gerektiğini vurguladı.

Morehead, SEC ve yatırımcılar arasında bitmek bilmeyen bu maceranın biraz yavaş tempoya alınması ve olayların daha uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini belirtti.

10.000 Yıl? 

CNBCnin haberine göre, Morehead Salı günü SEC tarafından verilen karar hakkında şunları ifade etti:

”Ben hala bir ETF onaylanana kadar ciddi uzun bir vakit geçeceğini düşünüyorum. SEC tarafından onaylanan en son varlık sınıfı bakırdı, bakır ise 10.000 yıldır dünya üzerinde mevcut.”

SEC’in erteleme kararını vermesinden sonra Bitcoin inanılmaz bir düşüş yaşadı. Morehead bu düşüş ve yatırımcıların korkuları konusunda da şunları ifade etti:

”Akılda tutulması gereken asıl şey Bitcoin’in girişim konusunda çok erken bir aşamada olmasına rağmen gerçek zamanlı fiyat değişimine sahip olması, ki bu çok eşsiz bir özellik. İnsanlar fiyat hakkında çok heyecana kapılıyor ve aşırı tepki gösteriyor.”

Pantera Capital’in başarılı CEO’su bu gibi fiyat hareketlerine aşırı tepki vermek yerine, piyasada hakkı yenen olumlu gelişmelere odaklanılması gerektiğini vurguladı ve Starbucks ile ICE Bakkt projesinden söz açtı:

”Bence bu önümüzdeki beş veya 10 yıl içerisinde piyasalar için inanılmaz bir etkiye sahip olacak, ve yine bana göre, insanların asıl odaklanması gereken konu bu.”

Morehead güncel düşüşe ve piyasaların erimesine rağmen, bu konuda iyimserliğini koruyor ve koruyacağını vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment