Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Metamask’tan Önemli Airdrop Açıklaması Geldi: Uyardı!

Kripto cüzdanı MetaMask, son günlerde sosyal medya üzerinde dolanan airdrop iddialarını yalanladı ve kullanıcıları bu konuda dikkatli olmaya davet etti.

Kullanıcıların son dönemde Arbitrum (ARB) airdrop’u alması ve piyasada ki airdrop ilgisinin artmasıyla birlikte dolandırıcılar da harekete geçti. Son günlerde sosyal medya üzerinde çok fazla sahte airdrop kampanyası dönerken bu kampanyalardan birinin hedefi de MetaMask oldu. Konu hakkında Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan MetaMask ekibi, kullanıcıları sahte airdrop kampanyalarına karşı uyardı.

MetaMask anlık görüntüsü veya airdrop’un 31 Mart’ta gerçekleşeceğine dair ortalıkta dolaşan epeyce yanlış söylenti var. Bu söylentiler sadece yanlış değil, aynı zamanda tehlikelidir. Dolandırıcılar ve kimlik avcıları için fırsatlar yaratırlar. Lütfen önümüzdeki günlerde sahte sitelere karşı dikkatli olun.

Token planları var ama tarih belirsiz

MetaMask üzerindeki sahte airdrop hareketliliği özellikle kripto cüzdanın geliştirici şirketi ConsenSysCEO’su ve Ethereum kurucu ortağı Joe Lubin‘in 14 Mart tarihli açıklamalarından sonra alevlendi. Joe Lubin ETHDenver 2023‘te yaptığı konuşmada, MetaMask’ı daha merkeziyetsiz kılmak için bir token projesi üzerinde çalıştıklarını dile getirmişti. Öte yandan ekip tarafından geçtiğimiz birkaç senedir benzer açıklamalar yapılıyor ama token fikrinin ne zaman hayata geçeceği belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Uzun süredir piyasayı domine eden MetaMask’ın olası bir airdrop’u muhtemelen birçok kullanıcıya binlerce dolar değerinde kazanç sağlayabilir fakat kullanıcıların bu noktada resmi açıklamaları takip etmesi önem arz ediyor.

Bu tür dolandırıcılık hedefli kampanyalar, genellikle kullanıcıları sahte bir web sitesine yönlendiriyor ve web3 cüzdanlarını bağlamalarını talep ediyor. Eğer kullanıcı bu sahte site ile bir bağlantı gerçekleştirirse işin sonucunda cüzdanındaki tüm kripto paralar ve NFT’ler ciddi bir tehditle karşı karşıya kalabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!