Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta’nın Metaverse Zararı 3,7 Milyar: Mark Zuckerberg Yatırıma Devam Dedi!

Sosyal medya devi Meta 2023 yılının ikinci çeyreğinde 3,7 milyar dolar metaverse’den zarar açıklarken CEO Mark Zuckerberg şirketin vizyonundan vazgeçmeyeceğini ve yatırıma devam edeceğini söyledi.

Meta’nın 26 Temmuz tarihinde yayınladığı 2023’ün ikinci çeyreğine dair finansal raporlarında, şirketin metaverse kolu Reality Labs kaynaklı işletme zararı ikinci çeyrekte 3,7 milyar dolar olarak kaydedildi.

Reality Labs’in zararı, geçtiğimiz senenin aynı döneminde edilen 2,8 milyar dolarlık zarara göre %32 artış gösterdi. Ancak birimin bu çeyrek geçtiğimiz çeyreğe göre metaverse kaynaklı zararlarını yaklaşık %8 düşürdüğü görüldü. Reality Labs, geçtiğimiz çeyrekte 4 milyar dolar zarar bildirmişti. Bu çeyrekle birlikte birimin sene içindeki zararı 7 milyar dolara çıktı.

Reality Labs’in bu çeyrek elde ettiği gelir ise 276 milyon olarak beyan edildi ve yıl başından bu yana elde ettiği toplam gelir 616 milyon dolara ulaşmış oldu. Ancak gelirlerde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre düşüş görüldü.

Konu hakkında açıklama yapan Mark Zuckerberg, şirketin metaverse vizyonuna tamamen bağlı kaldıklarını söyledi. Yapay zeka (AI) ve metaverse üzerinde yıllardır paralel bir şekilde çalıştıklarını hatırlatan CEO, bu iki alanın birbirlerini tamamladığını öne sürdü.

Reality Labs’in uzun vadeli bir hedef olduğunun altını çizen Zuckerberg, birimin portföyünde VR (sanal gerçeklik), AR (artırılmış gerçeklik), metaverse, sosyal platformlar ve nöral arayüzler gibi birçok bileşen olduğuna dikkat çekti. CEO, yatırımların geri dönüşü için gerçek anlamda uzun vadeli bir yol haritaları olduğunu dile getirdi ve yatırımın potansiyel başarısına dair düşüncelerini de şu sözlerle ifade etti:

Bu yatırımda haklı çıkacağımı garanti edemem. Dünyanın gittiği yönün bu olduğunu düşünüyorum.

CEO bunun yanı sıra kısa vadeli teknoloji vizyonlarını yapay zekanın ve uzun vadeli teknoloji vizyonlarını ise metaverse’ün oluşturduğunu belirtti.

Metaverse’den edilen zarara rağmen Meta’nın net geliri geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %16,4 artış göstererek 7,7 milyar dolar olarak kaydedildi. Şirketin geçtiğimiz yılın aynı döneminde net geliri 6,68 milyar dolar olarak tespit edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!