Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Metaverse Altcoin’i Kripto Tarihine Geçti: Arzın Yüzde 50’si Yakıldı, İşte Fiyata Etkisi!

İçerik oluşturucuları ve reklam verenler için tasarlanmış Verasity (VRA), kripto para tarihinde en büyük token yakımlarından birini gerçekleştirdi.

Metaverse altcoin’i Verasity, kripto para piyasasının şimdiye kadar gördüğü en büyük token yakımlarından biriyle gündeme geldi. Ekip, 4 Ağustos’tan 29 Eylül’e kadar devam eden topluluk oylaması sonucunda 2 Ekim günü toplam arzının %50’sine denk gelen yaklaşık 55 milyon dolar değerinde 10 milyar token’ı yaktı. Yakılan tokenların, stratejik rezerv cüzdanlarında tutulan varlıklardan oluştuğu belirtildi.

Yakım haberine paralel olarak VRA fiyatı %20’den fazla yükseldi. Proje sadece 2023’ün ilk yarısında 155 milyondan fazla VRA yakarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Verasity’nin halihazırda 110 milyar adet toplam arzı bulunuyor fakat bu arzın 90 milyarı dolaşım dışında tutuluyor. Ekip, geriye kalan 20 milyarlık arzın 10 milyarını yakarak %50’lik bir arz azalmasına gitmiş oldu. Bununla birlikte ekip tarafından yapılan açıklamada, veri dolaşımı için ayrılmış olan 90 milyar token’ın yeni bir blokzincirine taşınabileceği gündeme getirildi:

90 milyar PoV tokenı’nı yeni bir blokzincirine ayırmamızı sağlayacak çözümleri ciddi bir şekilde değerlendiriyoruz.

Verasity’nin CEO’su RJ Mark gelişmeler hakkında yaptığı açıklamasında topluluğa verdikleri önemi öne çıkardı:

Ticari sunumumuz, VeraViews kampanyaları için bir ödeme seçeneği olarak birincil kullanım yoluyla VRA’ya daha fazla fayda sağlıyor. Topluluğumuzun kararı doğrultusunda maksimum arzımızın yaklaşık %50’sini oluşturan stratejik rezerv tokenlarımızı yakmamız, topluluğumuzu da dinlediğimizi ve kripto ekosistemimizi geliştirdiğimizi kanıtlıyor. Bu, reklam çözümlerimiz için büyük talep beklediğimiz 2024 yılına yönelik büyüme stratejimizin bir parçasıdır ve şimdi bu büyümenin temelini atıyoruz.

CoinGecko verilerine göre yakım haberiyle birlikte %21,3 yükselen VRA, 0,004918 dolar seviyesinden 0,005969 dolara ulaştı. VRA yazım esnasında 0,00573 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!