Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Metaverse Platformu The Sandbox 93 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Non-fungible token (NFT) teknolojisini kullanarak sanal bir gaming platformu oluşturan The Sandbox, SoftBank öncülüğündeki bir grup yatırımcıdan 93 milyon dolar sermaye topladı.

Hong Kong merkezli The Sandbox’a yatırım yapanlar arasında SoftBank Vision Fund 2’nun yanı sıra Animoca Brands, Liberty City Ventures, LG Technology Ventures, Galaxy Interactive ve daha farklı birkaç isim yer aldı.

Salı günü yapılan açıklamada bu yatırımın The Sandbox ekosisteminin büyüme stratejisini ve operasyonlarını ölçeklendirmek için kullanılacağı belirtildi.

Standart para biriminin SAND olduğu bir metaverse kuran The Sandbox; kullanıcılara gaming deneyimlerini Ethereum blockchaini üzerinden paraya çevirme imkanı tanıyor.

En büyük hissedarı Animoca Brands olan The Sandbox günümüzde 12.000 tekil arsa sahibi ile 500.000 kayıtlı cüzdana sahip. Sitesinde yer alan bilgilere göre The Sandbox ekosisteminin zamanla 100 milyon kullanıcıya ulaşması hedefleniyor.

The Sandbox’un, alınan yatırım sonrasında ne kadarlık değerlemeye ulaştığı bilinmezken, SAND’in CoinGecko verilerine göre 2.4 milyar dolarlık piyasa değeri bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!