Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’in Bağış Yaptığı Dernek, Bir Yıl Boyunca Dogelon Mars Satmayacak

Methuselah Foundation, sahip olduğu Dogelon Mars (ELON) tokenlarını, ELON’un uzun vadeli değerini maksimum düzeye çıkarabilmek için kullanacağını açıkladı. Methuselah, Vitalik Buterin’in bağışı sayesinde toplam ELON arzının %43’ünü kontrol ediyor.

Ortalama insan yaşamını uzatmak için çalışmalar yürüten yardım derneği, 12 Mayıs’ta Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin’den o tarih için 336 milyon dolarlık Dogelon Mars token aldı.

Bir yıl boyunca token satmayacak

Aldığı 432 trilyon ELON’luk bağışla toplam arzın neredeyse yarısını elinde barındıran dernek, salı günkü basın duyurusunda 1 yıl boyunca ELON satmayacağını açıkladı. Bu tarihten sonra yapılacak satışların, “bir yandan derneğin hedefine ulaşmasına katkıda bulunmak, bir yandan ELON’un değerini muhafaza etmek için” yapılacağı belirtildi.

ELON’un değerini uzun vadede en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen derneğin CEO’su David Gobel, aldıkları kararı şöyle açıkladı:

“İnsan yaşamını uzatma misyonumuz, uzun vadeli bir vizyon gerektiriyor. Methuselah bu yüzden kısa vadeli ödüllerle ilgilenmiyor. Sahip olduğumuz Dogelon Mars tokenlarına da aynı gözle bakacağız.”

İnsanların Dogelon’u “çok spekülatif bir yatırım” olarak değerlendirdiği fakat Dogelon Mars topluluğunun hızla büyüdüğü belirtildi. Gobel ayrıca kurulduğu ilk dönemlerde Methuselah’ın misyonuna da “spekülatif” gözle bakıldığını söyledi.

“Topluluğun verdiği tepkiden etkilendim”

Vitalik Buterin, bu ayın ortasında kar amacı gütmeyen birkaç farklı kuruluşa toplamda 1.5 milyar dolarlık token bağışladı.

Hindistan’da Covid-19 ile mücadele kapsamında kurulmuş yardım fonuna 50 trilyon SHIB göndermesinin ve Methuselah Foundation’a ELON bağışlamasının yanında, Givewell, Gitcoin Community, MIRI ve Charter Cities Institute gibi kuruluşlara da destekte bulundu.

“Köpek tokenı topluluklarının, bu bağışlara verdiği tepkiden ötürü etkilendiğini” söyleyen Buterin, bugünkü basın duyurusunda şu açıklamada bulundu:

“Bu insanlar hem cömertliklerini hem de sadece kendi kazançlarıyla değil, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmekle de ilgilendiklerini gösterdiler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!