Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A16z, Kongre’yi SEC’nin Yetersiz Kripto Para Regülasyonları Konusunda Uyardı

Andreessen Horowitz Yönetici Ortağı Scott Kupor, ABD Kongresi ile Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonunun (SEC) kripto ve blockchain konularına ilişkin yasal belirsizlikleri gidermesi gerektiğini açıkladı.

Scott Kupor, pazartesi günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesine verdiği ifadede blockchain teknolojisinin ve token gibi dijital varlıkların avantajlarından bahsetti.

Erkenden yatırım yapma imkanı

Yatırımcılar, yeni kurulmuş ve kendi tokenını üretmiş blockchain projelerine, bu tokenı satın almak suretiyle erkenden yatırım yapma imkanı yakalayabiliyor. A16z Yönetici Ortağı, insanların tokenlara “demokratik bir şekilde erişim sağlayabildiğini” söyleyerek bunun faydalarını şöyle değerlendirdi:

“Sağlıklı bir blockchain ekosistemi, ABD’de ekonomik büyümeye ve teknolojik gelişmelere yol açmakla kalmıyor, herhangi bir projenin bir parçası olmak isteyen herkese, o projenin başarısından faydalanma fırsatı da sunuyor.”

Yatırım konusunda yeteri kadar yasal açıklık yok

Dijital varlıkların sunduğu bu fırsat, yasal belirsizlikler sebebiyle herkese ulaşamıyor. Komite karşısında yaptığı konuşmada, “Maalesef SEC, tokenların mevcut regülasyonlar doğrultusunda ne gibi bir muamele göreceğine dair bir açıklık getirmedi.” diyen Kupor, SEC’nin şu ana dek izlediği politika hakkında şunları söyledi:

“SEC, (açıklık getirmektense), sektördeki kötü unsurlara yaptırım uygulamaya odaklandı. Bu her ne kadar takdire şayan olsa da SEC, sektörde hem başarılı hem de regülasyonlara-uyumlu projeler geliştirmeye çalışan insanlar için açıklık sağlamayı başaramadı. İyi niyetli girişimciler ile kısa-yoldan-para-kazanma odaklı projeler arasında bir ayrım yapılmadığı için, SEC’nin işi iyice zorlaşıyor.”

A16z Yönetici Ortağı, bu projelerin önünü açmak ve “ABD’yi bu alanda öncü” konuma yerleştirebilmek için Kongre’yi ve SEC’yi “etkili bir blockchain regülasyonu” hazırlamaya çağırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!