Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mevcut Piyasa Şartları, Rus Madencileri Cihazlarını Satmaya Zorluyor

Kasım ayının başından beri iyice zor bir iş haline gelen kripto para madenciliği, çok fazla Rus madenciyi cihazlarını satmaya zorluyor. Yaşanan mevcut fiyat düşüşü sadece Bitcoin ve Bitcoin Cash ağlarındaki madencileri değil, neredeyse piyasadaki bütün madencileri kötü etkiledi ve düşüş hala durdurulabilmiş değil.

Kurumsal madencilik tesisleri ve şirketler bu düşüşe bir nebze olsun dayanabilme gücüne sahipken, bağımsız olarak evlerinden, ofislerinden ve buna benzer yerlerden bir kaç cihaz ile madencilik yapanlar ise ciddi anlamda zarar etmeye başladı.

Rus Madenciler Pes Etti

Amatör madencilik elektrik fiyatlarının çok ama çok düşük seviyelerde olduğu Rusya için oldukça popüler bir alandı. Bazı Rus bölgelerinde kilowatt başına ücret 0.1 dolara kadar düşük seviyeleri görebilmekte ve bu da Rus madenciler için oldukça avantajlı bir durum yaratmakta.

Ancak Youla isimli online Rus piyasasının sağladığı verilere göre, ikinci el madencilik cihazlarının satışı ile ilgili reklamların oranı ve sayısı sadece iki gün içerisinde %25 gibi inanılmaz bir artış yaşadı. Buna karşın yılın başından beri platform üzerindeki ekran kartı için yapılan aramalar da %15 civarında düşüş yaşadı ve düşüş hala sürüyor.

Özellikle ev tipi madencilik için kullanılan ekran kartları, çok fazla işlemci gücüne ihtiyaç duymayan alt koinlerin madenciliği için kullanılmaktaydı ancak yılın başından beri bu tip madenciliğe olan ilgi de Youla’nın aktardığına göre 2.5 kat düşüş yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment