Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Dünyanın En Büyük Borsalarından Nasdaq, Bitcoin Vadelilerini 2019 Yılının İlk Çeyreğinde Piyasaya Sürecebilir!

Bloomberg kaynağının 27 Kasım tarihinde aktardığı bir habere göre, dünyanın ve ABD‘nin en büyük menkul kıymet borsalarından birisi olan Nasdaq, hala Bitcoin vadeli işlemlerini piyasaya sürme planını tamamen rafa kaldırmadı ve bunu çok yakın bir tarihte gerçekleştirebilir. Borsa daha önce yılın ortalarına kadar Bitcoin vadelilerini piyasaya sürebileceğini belirtmiş olsa da, planlar istenildiği gibi ilerlememiş ve bu gelişme hiç gün yüzüne çıkmamıştı.

”Konuya yakın iki kişinin” ifadelerinden yola çıkılarak yapılan haberde, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde hatta ilk aylarında vadelilerin piyasaya sürülebileceği ifade edilmekte. Nasdaq CEO’su Adena Friedman geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı açıklamada, ünlü borsanın hali hazırda rakipleri tarafından piyasaya sürülen vadelilere karşı nasıl bir ürün ile piyasaya çıkabileceklerinin planlarını yapmakta olduklarını bildirmişti.

CME piyasaya sürdüğü vadelilerin için dört ayrı piyasayı kullanırken, CBOE sadece bir tane piyasaya dayalı fiyat verisi hazırlamaktaydı. Nasdaq’ın Bitcoin vadelilerinin de birden fazla piyasaya endeksli olacağı düşünülmekte.

Kripto para piyasası özellikle son iki haftadır ciddi bir düşüş yaşamış olsa da, bazıları bunun aslında önümüzdeki sene piyasaya sağlam bir giriş yapacak kurumsal şirketler için altın fırsat olduğunu vurgulamaktaydı. New York Menkul Kıymetler Borsası’nın üst firması ICE tarafından piyasaya sürülmesi beklenen Bakkt platformu da, yakın zamanda yaptığı bir duyuru ile platformun Aralık ayından Ocak ayına ertelendiğini duyurmuştu.

Bloomberg’in aktardığı habere göre Nasdaq yetkilileri henüz söz konusu haber hakkında hiçbir yorum yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment