Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin, IBM Tarafından Geliştirilen Blockchain’i Eleştirdi

Özellikle geçtiğimiz 2 yıl boyunca, ‘Bitcoin’, ‘Ethereum’, ve ‘Blockchain’ kelimeleri, artık her dilde kullanılmaya başlanan popüler kelimeler haline geldi. Bunun en büyük sebeplerinden en önemlileri ise, dünyanın en büyük teknoloji devlerinin ve firmalarının, yavaş yavaş Blockchain tabanlı teknolojilere geçiş yapması ve kripto para birimlerinin de 2017 yılı sonunda yaşadığı yükseliş olarak ifade edilebilir.

Ethereum ağının en önemli isimlerinden birisi olan kurucu ortağı Vitalik Buterin, Quartz kaynağı ile yaptığı röportajda yapılan blockchain tabanlı projelere değindi ve IBM‘yi bu konuda eleştirdi.

IBM ve dünyaca ünlü lojistik devi Maersk’in tedarik zinciri yönetim test ağına değinen Buterin, bunların ‘merkeziyetsizlik’ olayını tamamen anlamadığını ve böyle kurumların sadece halka açık ağları kullanması gerektiğini belirtti. Yakın bir zamanda blockchain teknolojisinin gıda endüstrisindeki kullanımını öven Buterin, yaptığı bu açıklamaları da vurgulayarak IBM’nin blockchain ile marul taşımasının aslında çok yanlış olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra geçtiğimiz tarihlerde Walmart da gıda ile ilgili sıkıntılar sonrası marul ve sebze taşınması için blockchain teknolojisine geçilmesini önermişti.

Vitalik’in görüşlerinin aksine bazı önde gelen uzmanlar ise, kripto para birimleri yerine blockchain teknolojisinin piyasada kalıcı olacağını ve bunun adeta bir devrim başlatacağını ifade etmekte. Dünyaca ünlü bir isim olan ‘sürgün’ Edward Snowden de, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada blockchain teknolojisinin belirli sistemlerde güven konusunda hiç görülmemiş seviyelere ulaşacağını ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment