Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere ve Galler’de, Bitcoin ve Diğer Kripto Paralarınıza Yasal Olarak Sahip Değilsiniz

Kripto para piyasaları için olan düzenlemeler ve regülasyonlar, bir çok yıldır popüler bir konu oldu ve hala da olmaya devam ediyor. Çeşitli ülkelerde kripto para birimleri için çeşitli yasal mevzuatlar oluşturulmuş olsa da, bazı hukuk uzmanları mülkiyet kanunlarının kripto para birimleri için geçerli olamayabileceğine vurgu yaptı.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin bu konu hakkında belki de en büyük özelliği, insanların kendi fonlarını kontrol edebilmesi, kendi bankaları olması olarak biliniyor. Teknik olarak özel anahtar olmadan sizin kripto para birimlerinize kimse erişim sağlayamaz ve bunlar hakkında herhangi bir işlem yapamaz. Bu bağlamda düşünülünce, cüzdanınızda bulunan kripto para birimlerinin mülkiyet hakkı da size ait oluyor.

Ancak, İngiltere ve Galler‘de geçerli olan kanuna göre, Bitcoin ve kripto para birimleri bu tanıma pek uymuyor.  Söz konusu ülkelerdeki mülkiyet kanunu, elle tutulamayan eşyaların bu kapsama girmediğini belirtmekte. Yani elinizle tutamıyorsanız, sahibi de olamazsınız. Kripto para birimleriniz kriptografik olarak güvenli olsa da, yasal açıdan söz konusu ülkelerde pek korunaklı sayılmaz. Ancak hükümetin sizi sahip olduğunuz kripto para birimlerinizi teslim etmeye zorlaması da büyük ihtimalle başka kanunların kapsamına girmektedir.

Malta vb. ülkelerde şimdiden kripto para birimleri için sağlam yasal çerçeveler oluşturulmuş olsa da, İngiltere, ABD, Japonya gibi önemli ekonomilerde henüz bu konuda net bir adım atılmış sayılmaz ve bu da her geçen gün belirsizliği daha fazla arttırıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment