Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Cüzdan Uygulaması, Ethereum Classic Desteği Vermeye Başladı

27 Kasım tarihinde firmanın blog sayfasından yayınlanan bir açıklamaya göre, ABD‘nin en büyük kripto para borsalarından ve platformlarından birisi olan Coinbase, kendi cüzdan uygulaması Coinbase Wallet bünyesinde Ethereum Classic‘i (ETC) listeleyeceğini duyurdu.

Ethereum Classic 2016 yılında yaşanan bir hard fork’un sonucu ortaya çıkmış ve özünde DAO hacklenmesi ile alakalı bir Ethereum blockchain’i olarak biliniyor. Bugün Coinbase tarafından yayınlanan duyuruda, cüzdan uygulamasının ”önümüzdeki bir kaç gün içerisinde” güncelleneceğini ve bu güncellemeden sonra kullanıcıların kendi adreslerine ETC gönderme, alma veya ETC görüntüleme işlemi yapabileceğini aktardı. Mevcut Coinbase Wallet kullanıcıları içinse, sahip oldukları ETH adresleri aslında yeni ETC adresleri ile de birebir aynı olacak.

Coinbase Wallet ETC’nin yanı sıra ”100,000’in üzerinde ERC20 tokeni” ve ETH depolama, gönderme ve alma işlemlerini destekliyor. Coinbase ilk olarak bu yılın Haziran ayında Ethereum Classic’i kendi kripto para borsasında listeleyeceğini duyurduğunda, ETC inanılmaz bir yükseliş yakalamıştı. ETC’nin Coinbase platformunda listelenmesi ise Ağustos ayını bulmuş ve trading hizmetlerinin açılması sonrası ETC küçük çaplı bir yükselme daha yaşamıştı. ETC’nin Coinbase Endeks Fonu’na eklenmesi de ETC sahiplerini büyük ölçüde sevindiren haberlerden birisi olarak bilinmekte.

Bunun yanı sıra yine Ağustos ayında başka bir kripto para ve cüzdan platformu olan Bittrex tarafından ABD doları paritesi ile platforma eklenen ETC, hemen ardından Robinhood kripto para uygulamasının desteği ile de neredeyse tek yaz içerisinde üç güzel haber almış ve bunu fiyatına yansıtmayı başarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment