Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Classic’e İki Güzel Haber: Binance ve Coinbase’ten Destek

Ethereum Classic (ETC) ve Binance Coin (BNB) gibi koinlerde şu anda ciddi bir artış görülüyor. Kripto para piyasası son iki günde ciddi düşüşler yaşamışken bu iki koin son 24 saatlik bazda ciddi artışlar yaşadı.

Ethereum Classic 2016 yılında Ethereum ağında yapılan bir hard fork sonucu oluşmuştu ve şu anda 1.56 milyar dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın en büyük on sekizinci kripto parası durumunda. Ancak ETC’nin bundan böyle piyasada çok daha güçlü bir konuma sahip olması gayet muhtemel. Çünkü yakın zamanda ETC için son derece olumlu sayılabilecek iki gelişme yaşandı: Binance ve Coinbase, ETC’yi destekleyeceklerini duyurdular.

Coinbase geçtiğimiz ay yaptığı bir duyuruda ERC20 standardında olan tokenları desteklemeye başlayacağını açıklamış ancak bu desteğin tam olarak hangi tokenları kapsayacağını söylememişti. Borsa bu duyuruyu yaptıktan sonra platformuna yeni tokenlar eklemeye başladı ve bunlardan biri de ETC olacak. Coinbase’in bugün sabaha karşı yaptığı açıklamaya göre ETC’yi önümüzdeki aylarda Coinbase’te görmek mümkün olacak. Coinbase şu anda Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin gibi dört farklı varlığı destekliyor ve gerekli teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra bunların arasında ETC de katılacak. Coinbase’in yayınladığı blog gönderisi şu şekilde:

“Şimdi Ethereum Classic’i desteklemek için gerekli olan teknik çalışmalara başlayacağız. Sürecin bir parçası olarak müşteriler ETC’nin platforma eklendiğinin göstergesi olarak API’lar ve benzeri işaretler görebilirler. Teknik entegrasyonun son aşamasına ulaştığımızda ki bunu birkaç ay içerisinde başarmayı planlıyoruz, blogumuz ve Twitter adresimiz aracılığıyla halka duyuracağız.”

Coinbase tarafından bu duyuru yapılmadan önce ETC’nin fiyatı 12.89 dolar civarındaydı ancak duyuru sonrasında bu fiyat 16 doları geçti. ETC’nin şu anki fiyatı ise 15,69 dolar düzeyinde. ETC’nin böyle bir artış yaşamasını sağlayan bir diğer şey de tabii ki Binance tarafından gelen duyuru.

Binance bu gece saat 05:30 sularında platformunda artık ETC/BNB ve ETC/USDT çiftlerini destekleyeceğini duyurdu ve piyasada söz konusu koinler için olumlu bir hava oluşturdu.

Binance tarafından bu duyuru yapılmadan önce BNB’nin 14.35 dolar civarında olan fiyatı duyuru sonrasında 16.14 dolara kadar yükseldi ancak şu anda 15,81 dolara gerilemiş durumda.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment