Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği Devlerinden Bitmain’in Şirket Değerlemesi 12 Milyar Dolar!

Bitcoin madenciliğinin baskın gücü Bitmain’in, bu sene sonralardan halka açıldığı için fonlarını 400 milyon dolar büyüttüğü bildirildi.

Bölgesel medya kuruluşu China Money Network, Bitmain’in 12 milyar dolarlık değerlemesinin yapılabilmesinin sebebi olan fon toplama turunu anlattı.

12 milyar dolarlık değerleme, Bitmain’in iç tahminleriyle eşleşiyor, ancak firmanın 8,8 milyar dolar ve 10 milyar dolar arasında olduğunu tahmin eden pek çok dış analistin ötesine geçiyor.

Habere göre, Bitmain eylül ayında Hong Kong Borsası’nda 30 ila 40 milyar dolar arasında bir piyasa değeriyle IPO (halka arz) düzenlemeyi planlıyor.

2013 yılında kurulan Bitmain, uygulamaya özel entegre devre (ASIC) çipleri ve kripto para madenciliği gereçleri üretiyor. Şu anda bu pazarın yüzde 80’ini kontrol ediyor, ancak yükselişe geçen birtakım rakipleri karşısında da hâkimiyetlerini yitirmemeyi umuyorlar.

Bitmain’in en büyük rakibi Canaan Creative de geçtiğimiz günlerde Hong Kong’da bir IPO gerçekleştirmeyi planladı. Cihazları bitcoin madencilik pazarının yaklaşık yüzde 15’ini oluşturan şirket, bu teklif sayesinde 2 milyar dolar kadar fon toplayabileceğine inanıyor.

Eğer Bitmain’in IPO’su başarılı olursa, firma sadece en değerli kamusal  kripto para birimi olmayacak, aynı zamanda 14.8 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olarak kripto para madenciliği sektörünün patlamasından da yararlanan çip üreticisi AMD’nin iki katından fazla bir değere ulaşacak.

CCN’in bildirdiği üzere, Bitmain yapay zeka ile ilgili uygulamalar için ASIC çipleri tasarlamaya başladı ve CEO Jihan Wu, bu alanın beş yıl içinde firmanın gelirinin yüzde 50’sini oluşturabileceğini söyledi.

Bitmain, bu yılın başlarında bir tezgah üstü (OTC) ticaret masasını, perakende odaklı bir aracılık uygulamasını ve bir kripto para borsasını yöneten, aynı zamanda da ABD doları destekli Stablecoin’i çıkarmayı planlayan Amerikan kripto para birimi firması Circle’a 110 milyon dolar fon getiren tura liderlik etmişti.

Dikkat çeken bir diğer noktada ise Sequoia Capital China, 2017’de yapılan fon toplama tartışmalarından kaynaklanan bir münhasırlık anlaşmasını ihlal ettiği iddiasıyla dava açtığı, eskinin Hong Kong merkezli kripto para birimi borsası Binance ile şu sıralar yasal bir savaşta bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment