Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Şirketin Projeleri ile İlgili Önemli Duyurular Yayınladı

San Fransisco merkezli olan ve dünyanın günlük işlem hacmine göre en büyük kripto para borsalarından biri olarak da gösterilen Coinbase’den yapılan açıklamada; şirketin üzerinde çalıştığı çeşitli projelere dair son durumu belirten güncellemeler yapıldı.

Özellikle şirketin çok büyük değer verdiği ve kripto para korunması ve saklanması konusunda sektörde önemli bir rol edinmesi beklenen Coinbase Custody’nin akıbetine ilişkin açıklama yapılırken; Coinbase Custody’nin bazı iş birlikleri ile birlikte açılışının yakın olduğu bilgisi okuyucular ile paylaşıldı. Coinbase, yaptığı açıklamada bu yeni ürün için Autonomous Partners, Meta Stable, Multicoin Capital, Polychain Capital, Scalar Capital, Walden Bridge Capital, Boost VC ve 1C firmaları ile iş birliği anlaşması imzalandığını duyururken, ürünün ortaya çıkabilmesi için Coinbase’in şu aşamada tam 20 milyar adet kripto parayı depoladığı belirtildi.

Coinbase’in yukarıda bahsedilen iş birliği anlaşmalarını kullanarak kripto para borsası görevinin yanı sıra; muhasebecilik işleri ve finansal raporlama gibi süreçleri de ele alacağı belirtilirken, bu durumun sektördeki kaliteyi arttıracağına yönelik tahminlerde de bulunuldu.

Coinbase Custdody’nin yanı sıra şirketten yapılan açıklamada bir diğer proje Coinbase Markets’in gelişimi için de Coinbase yönetiminin Chicago’da bir mühendislik ofisi açacağı belirtilirken; bu pazar yerinin oluşturulması için de yoğun bir çaba sarf edildiği paylaşıldı. Coinbase Markets’in kullanıcılarına yeni özellikler vaad edeceği ve bunun da trade yaparken maaliyeti düşüreceği yönünde saptamalar ise, kripto para camiasınca yapıldı.

Tüm bu gelişmelere ek olarak; ABD merkezli kripto para borsasından şirketin bir diğer ürünü olan Coinbase Prime ile ilgili de açıklama geldi. Kripto para ticareti yapan kurumsal ve büyük yatırımcılar için çeşitli uygun araçlar ve hizmetleri sunmayı amaçlayan platform ile ilgili yapılan açıklamada; sürecin devam ettiği belirtildi. Coinbase Prime’ın başta margin trading olmak üzere, diğer verileri de algoritmik olarak yorumlayarak; yatırımcıların işini kolaylaştırması bekleniyor.

Son ürün Coinbase Prime’ın ise şirketin New York ofisinden köken alan Instutional Coverage Group tarafından üretileceği belirtilirken; bu kurumun da kurumsal müşterilere en iyi hizmeti sunma misyonu ile kurulduğu belirtildi. Başta trading olmak üzere, araştırma – geliştirme, pazar operasyonları, müşteri desteği ve veri işlemesi hizmetlerini de kullanıcılarına sunacak olan platform, merakla bekleniyor.

Coinbase’in yaptığı bu duyurular; kripto para camiasında sevinç uyandırırken; Twitter’da yorumlar birbiri ardına geldi. Bir kullanıcı, şu ifadeleri kullandı:

”Bu yeni gelişmeler sektör için önemli. Artık halka açık bir kripto para ticareti görme şansımız artıyor. Coinbase’e tebrikler, iyi yaptıkları şeylere devam etmeleri dileğiyle.”

Bir diğer kullanıcı, Blocknomics ise şunları yazdı:

”Coinbase’e teşekkürler. Bu sayede kurumsal yatırımcılar daha kolay iş yapabilecek.”

İşin olumsuz tarafında konuşan Adam isimli kullanıcı ise, Coinbase’e şu ifadelerle yüklendi:

”Birçokları için gereksiz saçma sapan şeylerle uğraşmak yerine, işinize bakmaya ne dersiniz? Birazcık müşteri hizmetleri servisinizi arttırmayı deneyin. Ya da zahmet olmazsa Ripple ve Stellar’ı listeleyin!”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment