Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

32 Milyon Dolarlık Floyd Mayweather Token’inin Arkasındaki Kurucular Tutuklandı

Son dönemlerde yüksek kar getirisi sağlayan ilk dijital para arzlarından birisinin kurucuları kendi kripto para şirketleri olan Centra Tech’i yönetme biçimleri yüzünden aleyhlerinde açılan bir dava ile karşı karşıyalar.

Pazartesi günü Güney New York Bölgesi ABD Savcılık Ofisi, Centra Tech firmasının kuruları olan Sohrab Sharma, Raymond Trapani ve Robert Farkas hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Yetkililer piyasaya tescillenmemiş tahvil sürmelerinin yanı sıra Centra Tech kurucularının Visa ve Mastercard gibi büyük finansal kuruluşlarla ortaklık kurduk tarzı yalan beyan içeren açıklamalarını da içeren ”sahtekarlık içeren eylemlerde bulunup yatırımcıları kasten yanıltmak ve fayda sağlamak amacıyla bile isteye eylemlerde bulunmak” iddiaları ile suçlandığını belirtti.

ABD Savcısı Robert Khuzami davalıların bunlara ek olarak hayali bir CEO yaratıp şirketlerine daha güvenilir bir imaj vermek istediklerini de vurguladı:

”İddia edildiği gibi, sanıklar, gelişen kripto-para piyasasında yatırımcı ilgisinden yararlanmak için komplo kurup sahtekarca eylemlerde bulundular. Davalılar ürünleri ve güvenilir finans kurumları ile ortakları hakkında yalan ifadelerde bulunup hayali bir Centra Tech CEO’su bile yarattılar. Geleneksel de olsa son teknoloji de olsa yatırım araçları yalan beyanlar ve sahtekarlıklar üzerinden yürütülemez.”

Efsanevi Boksör Floyd Mayweather tarafından tanıtımı yapılan ICO, arza sunulduğu zaman 32 milyon dolar toplamıştı ancak FBI’ın şüphelileri tutuklaması sonrası FBI şu an için tahmini 67 milyon dolar değerinde olan 91.000 ether ele geçirdi.

Centra Tech kurucularının üçü de , menkul kıymet sahtekarlığı, elektronik ortam sahtekarlığı, menkul kıymetler sahtekarlığı ve elektronik ortam sahtekarlığına teşebbüs etmek için komplo kurmak iddialarından oluşan dört iddianame ile suçlandı. İlk suçlama en fazla 5 yıl hapis cezası içerirken son üç tanesinin her biri maksimum 20 yıllık hapis cezasına çarptırılabilir. Kurucular bunun yanında ek olarak finansal cezalar ile de karşı karşıya kalacaklar. Dava dosyası ABD Bölge Savcısı Lorna G. Schofield’e verildi.

SEC ise Sharma, Trapani ve Farkas hakkında bu dolandırıcılık yapısındaki rollerinden dolayı ayrı ayrı suçlamalarda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment