Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Yeni Ürünü xRapid İle İlgili Son Gelişmeler

Rippled 1.0.0, Github üzerinde yeni bir güncellemeye tabii tutuldu ve artık Ripple’ın merakla beklenen xRapid ürünün önü açılmış oldu. Alfa ve Beta versiyonlarının ardından artık test süreci biten ürün; artık Ripple müşterileri için hizmete girdi.

Haberi duyuran Ripple’ın geliştirme ekibinin önemli üyelerinden Nik Bougalis, şu açıklamayı yaptı:

”Ripple C++ ekibinin büyük bir çoğunluğu şu anda Consensus 2018’de. Ancak biz yine de Rippled 1.0.0’ı çıkarmayı başardık.”

Bilindiği üzre Rippled, XRP defterlerinin işlem gördüğü ağın adı. 

Ripple’ın xRapid ürünü ve XRP defterlerinde işlem görüyor ve bu ürünün sona ermesi ile birlikte artık xRapid birçok kurumsal ya da bireysel müşteri için kullanıma girmiş olacak. Özellikle para transferi konusunda bir gelişme sunması beklenen Ripple’ın bu yeni ürününün demosunu izleme şansı bulan SecureBlockChains isimli bir Twitter kullanıcısı, Ripple ekibinden David Schwartz’ın öncülük ettiği sistemi şöyle ifade etmişti:

”Gerçekten şu anda Ripple’ın yeni ürünü xRapid demosunu takip ediyorum. 100 dolarlık bir meblağ, New York’dan Meksika’ya tam iki dakikada geçti ve bu esnada Peso’ya çevrildi ve Peso hesabına yattı. Şaka yapmıyorum, bu işlem sadece ve sadece iki dakika sürdü. XRP kısmı ise zaten saniyeler içinde sona ermişti. İşte Ripple’ın piyasaya sunduğu hizmet standardı. Muhteşem.”

XRP camiası da bu haberlerden oldukça memnun görünüyor. Reddit kullanıcısı gamedev368 gönderdiği mesajda, şunları söyledi:

”xRapid’in arkasındaki yazılım bu. İşler güzel gidiyor. Sanırım xRapid ile ilgili resmi bir açıklama da yapılacaktır. Güzel bir iş oldu ve standardı yukarı çekti.”

Bir başka kullanıcı ise Ripple ekibini överken şunları yazdı:

”Tebrikler. Müthiş bir iş çıkardınız. Yaptığınız iş ile gurur duymalısınız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment