Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kullanıcıların Kendi Blockchain Platformunu Oluşturmasını Hedefleyen Proje’ye Amazon Desteği

Dünyanın teknoloji alanındaki en büyük şirketlerinden biri olarak bilinen Amazon’un bulut bilgisayarcılık üzerine odaklanan alt şirketi Amazon Web Services, blockchain girişimi Kaleido ile müşterileri için basitleştirilmiş bir Blockchain platformunun yaratılması için ortak çalışmaya başladı.

Çıkan haberlerde, girişimler için Blockchain platformlarını en baştan öğretmektense direkt hazır bir platform üzerinden basitleştirilmiş bir forma sokmayı amaçlayan Kaleido ile Amazon’un iş birliği yapacağı ve bahsi geçen platformun da Ethereum Blockchain’i üzerinde olacağı belirtildi.

ConsenSys’in de hayli umut bağladığı ve beğendiği bu proje ile ilgili de bugün Consensus 2018’de bir tanıtım duyurusu yapıldı.

Konuyla ilgili konuşan ConsenSys şirketi sahibi Joseph Lubin, Amazon’un bu alanda işe girmesinin büyük bir gelişme olduğunu belirtirken; bunun sektörün lehine bir durum olduğunu ifade etti.

Şu anda Amazon Web Services pazarında listelenen Kaleido’nun esas amacının ise deneme kısmından pilota, başlangıçtan gerçek ürün oluşturmaya kadar geçen tüm Blockchain platformu süreçlerini hızlandırmak olduğu ifade ediliyor. Açıklamalara göre, bu hizmeti kullanacak müşterilerin Ethereum protokollerinden Geth ve Quorum’u seçme şanslarının olacağı ve buna ek olarak da konsensus algoritmaları içinden RAFT, IBFT ve POA’yı da seçebilecekleri kaydedildi.

Kaleido’nun kurucularından birisi olan Steve Cerveny ise Amerikan basınına yaptığı açıklamalarda artık birçok kişinin Blockchain platformu oluşturabilmek için kriptografi masterı yapmasına gerek kalmadığını belirtti.

Kaleido’nun Amazon ile yaptığı son iş birliğinden önce şirketten yapılan bir açıklamada Ethereum ve Hyperledger Fabric için bir Blockchain hareket taslağının temelleri paylaşılmıştı. Kullanıcılara kendi Blockchain platformlarını oluşturmayı vaad eden oluşumu kullanan müşteriler, aynı zamanda kendi merkezi olmayan uygulamalarını da kontrol edebilecek.

Bu arada Amazon kullanıcıları arasında da kripto para kullanarak ödeme yapma fikri ciddi şekilde tartışılıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan bir imza kampanyasında Amazon kurucusu Jeff Bezos’dan kripto paralar ile ödemeleri kabul etmesi istenmişti. Ancak Amazon, gün itibariyle böylesi bir modeli hayata geçirmiş değil ve şirketten konu ile ilgili bir açıklama da henüz yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment