Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miami Belediye Başkanı Bitcoin’den Vazgeçmiyor: Maaşını Hala BTC ile Alıyor

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, devam eden ayı piyasasına rağmen maaşını hala Bitcoin (BTC) olarak aldığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ABD Belediye Başkanları Konferansı‘na liderlik eden Suarez, maaşını Bitcoin olarak alamaya devam ettiğini açıkladı. Suarez ilk olarak Bitcoin ile maaş almaya başladığında Bitcoin fiyatı 68 bin dolar seviyelerinde bulunuyordu. 2021 yılının Ekim ayından beri hiçbir şeyin değişmediğini ve çalkantılı piyasanın kendisini tereddüde düşürmediğini belirten Suarez, maaşını Bitcoin olarak almaya devam edeceğinin de altını çizdi. Suarez ilk Bitcoin maaşını aldığı günden bugüne kripto para birimi yaklaşık %75 değer kaybetti.

Suarez belediye başkanlığı maaşının tek gelir kaynağı olmadığını, avukatlık ve özel sermaye işlerinde de çalıştığını belirtti. ABD Belediye Başkanları Konferansında FTX iflası hakkında da konuşan Suarez “yenilikçi davranmanın tam zamanı” dedi ve sözlerine şu cümlelerle devam etti:

Web3 ve kripto kalıcıdır. Bazen sadece nefes almamız gerekiyor, değil mi? Bu teknolojinin yeni olduğunu unutmamalıyız. Her yineleme başarılı olmayacak. Her şirket başarılı olamayacak.

Göreve geldiği günden bu yana kripto paralar ve özellikle Bitcoin’le ilgilenen Suarez, geçen sene şubat ayında Miami’yi Bitcoin şehri ilan etmişti. Halihazırda Miami şehrinde birçok yerel dükkanda Bitcoin kabul ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!