Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miami Şehri, Ethereum Tabanlı NFT Koleksiyonu İçin Time ve Mastercard İle Ortaklık Kurdu

Belediye Başkanı Francis Suarez’in yaptığı açıklamaya göre Miami şehri yeni bir Non-fungible token (NFT) girişimi başlatmak için Time, Mastercard ve Salesforce ile ortaklık kurdu.

Belediye başkanı Suarez 28 Temmuz’da yapığı açıklamada, şehrin 56 mil karelik alanını temsil etmek üzere 56 yerel sanatçı tarafından tasarlanan 5.000 parçalık NFT koleksiyonunu kullanıcılara sunmayı planladıklarını belirtti. Bu eşsiz NFT’lere sahip olanlar, Mastercard‘ın şehir içinde deneyimlerinden, özel turlardan ve etkinliklerden yararlanabilecekleri “Paha Biçilmez Miami” programına erişim kazanacaklar. NFT projesinin, Ethereum ağı Proof of Stake (Hisse Kanıtı) geçişini tamamladıktan sonra, bu yılın aralık ayında devreye sokulması planlanıyor.

Belediye Başkanı Suarez, daha önce dijitalleşme ve Web3 hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

“Miami Şehri web3 devriminin öncüsü oldu ve yeni projeleri devreye sokarken bir yandan mevcut işlerimizi desteklemek ve sermaye artırmak için çalışmalara devam ediyoruz. Şehir sakinlerimiz ve bu harika şehri ziyaret eden turistler için güzel deneyimler sağlamak adına bu yeni teknolojileri kullanmaya devam edeceğiz.”

Time Başkanı Keith Grossman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin Time için diğer markaları ve kuruluşları Web3‘e dahil etmeyi planlayan yeni bir girişimi temsil ettiğini söyledi. Ayrıca Amerika merkezli yazılım şirketi Salesforce, şu anda kullanıcılara kapalı bir pilot aşamada olan NFT serisinin basımını NFT Cloud aracılığıyla gerçekleştirecek.

Başkan Suarez, geçtiğimiz süreç boyunca şehrin hazine rezervlerinin bir kısmını Bitcoin‘e tahsis etmeyi önermekten CityCoins protokolünü teşvik etmeye kadar Miami’yi kripto paraların ve dijitalleşmenin kalbi yapmak için farklı adımlar attı. Miami’nin Web3 ekosistemine geçişin önemli bir parçası olmasını planlayan Suarez, önümüzdeki günlerde planlarını somut projelerle destekleyeme devam edecek gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!