Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Arrington: Bitcoin Gelecek Aylarda 25.000 Doları Bulacak!

23 Temmuz tarihinde, CNBC‘nin Ran Neu Ner‘i, Kore Blockchain Haftasında Arrington XRP Capital‘in Michael Arrington‘u ile röportaj yaptı. Kendisi bu firmaya ek olarak yakın zamanda bilgi ve veri firması olan CrunchFund’u da kurmuştu. Michael röportaj sırasında XRP‘nin asıl değeri hakkında, token’in gerçek kullanımı hakkında ve neden Arrington XRP Capital  firmasına yatırım yaptığı hakkında konuştu.

Neu Ner ilk olarak ‘kendisinin neden XRP isimli bir fon kurduğunu’ sordu. Fon yöneticisi buna cevap vermeye, XRP’nin parayı sınır ötesine taşıma konusunda ne kadar mükemmel olduğunu anlatarak başladı. Arrington buna ek olarak kripto para alanında bu token’in merkezi olması konusunda bir çok eleştiriye maruz kaldığını ve bunu kullanmak isteyen insanların olduğunu ifade etti:

”Ripple veya bu durumda XRP, parayı taşıma konusunda gerçekten ama gerçekten çok iyi bir para birimi. Fonumuzun adını XRP koyduk çünkü bu parayı hızlı bir şekilde ve neredeyse hiçbir masraf olmadan sınır ötesine gönderebilmenizi sağlayan fantastik bir yol. Bu sebeple şu an kripto para piyasasında çok fazla grupçuluk ve kabilecilik var. Buna ek olarak Bitcoin aşırılıkçıları da var tabii ki.. Hepsinin ortak paydada buluştuğu şey ise merkezi olmasından dolayı XRP’den nefret etmeleri, onlar bunun kurumsal yönetime sahip olduğunu düşünüyor.”

Kendisi buna ek olarak XRP’nin hala bu alanda ciddi fayda sağlayabileceğini belirtirken, diğer merkeziyetsiz kripto para birimlerinin daha fazla kullanışlılık kazanmak adına çabaladığını aktardı. Bu sebeple, bir hedge fonu bakış açısından, buna XRP adını vermek kendisi için uygun olmuş.

Sohbet bir anda piyasanın çok fazla dalgalanma yaşamasından dolayı ”XRP adını kullanmanın risklerine” geldi. Arrington’a göre, bu yatırımlara giden kilit nokta XRP’nin altında yatan değer. Kendisi buna ek olarak firmanın düşük bir yüzdesinin XRP’ye bağlı olduğunu ifade edip, kalan yüzdelerin farklı farklı dağıldığını anlattı. Şu an fonda mevcut olan yatırımların %3 ile 4’ü veya ”bir kaç milyon dolar” XRP şeklinde bekletilmekte. Sadece bu cümleden bile bu fonun ne kadar büyük olduğunu anlayabiliriz aslında.

Bu konuşmadan sonra Neu-Ner Arrington’un cevabından faydalanıp fonun ”nakit durumu” hakkında soru sordu. Arrington fonda bulunan çeşitli para birimi oranları hakkında şunları ifade etti:

”Hadi diyelim ki Tokyo içerisinde bir hedge fonu var ve ellerinde dolar bulunduruyorlar, bu da aynı zamanda bir nakit durumu değil mi? Bunu bilmek gerçekten çok zor. Elimizde çok fazla Bitcoin var, diğer her şeyden fazla Bitcoin tutuyoruz. Çok fazla Ether tutuyoruz ve çok fazla Dolara sahibiz. Bir ara sadece bir gece içinde Tether tutmaya da başladık. Bu sebeple hangilerinin nakit durumda olduğunu bilmiyorum. Bunların hepsi ya para birimi, ya da farklı kullanım ve yarara sahip.”

Bütün yatırımların arasında Arrington’un XRP Capital isimli fonu en çok İngiltere menşeli bir blockchain startup firması olan Mainframe konusunda heyecanlı gibi duruyor. Arrington Mainframe hakkında şunları kaydetti:

”… bu fantastik bir şirket, onlar aslında özgürlüğün yayılmasına yardım ediyorlar. Ve bunu klişe bir şekilde değil de gerçek bir şekilde yapıyorlar. Onlar hakkınd acidden heyecanlıyım ve onlar ciddi para kazanmakta ki bu çok iyi bir şey.”

Asya cephesinde ise Güney Kore’de,  Metadium, Phantom, Aergo ve diğer bir çok firma ile yatırımın odağı olmuş durumda. Arrington Güney Kore’de artış gösteren yenilikçi ve girişimci aktiviteleri takdir etmekte.

Merkeziyetsiz platformlara, merkeziyetsiz uygulamalara ve merkeziyetsiz borsalara yatırım yapma konusunda Arrington’un XRP Capital fonu bir kaç yatırımda bulundu ve önümüzdeki yıl içerisinde yeni gelişmelere imza atabilir.

Son olarak Neu-Ner Bitcoin‘in gelecek aylardaki performansı hakkında ne düşündüğü ile ilgili genel bir soru sordu. Bu soruya Arrington şu cevabı verdi:

” Benim bütün hayatım kripto para birimi üzerine geçti ve biz şu an bu konuda iyimseriz. Ancak ben her zaman optimist oldum değil mi? Yine de Bitcoin’in bu yıl içerisinde 25.000 dolara geleceğini düşünüyorum ve umarım şu an düşük bir seviyede seyrediyoruzdur.”

İki kripto uzmanı da spekülasyonlar üzerinde hem fikir olmanın yanı sıra, bir ETF’nin gelecekteki Bitcoin başarısı için kilit etmen olduğunu kabul ettiler. Bitcoin ETF’sinin Ağustos ve Ekim ayı arasında gerçekleştirileceği düşünülüyor ve bununla birlikte ETF’nin bir çok kurumsal yatırımcıyı sektöre çekip Bitcoin bayrağını göndere çekeceği düşünülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment